Nieuws

Start bouw Nul-op-de-Meter woningen
aan de Kleine Vaartlaan in VeendamBijlage 3C - Tekening MorgenWonen [19-124-v DO-03 blok 3] 10-12-2019.png

De Groningse aannemer Rottinghuis geeft invulling aan de locatie van de voormalige school ‘Het Kompas’ aan de Kleine Vaartlaan in Veendam. Tien jaar geleden is deze locatie bouwrijp gemaakt en zijn er toen 9 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. In de komende maanden zal Rottinghuis hier 12 woningen aan toevoegen.

MorgenWonen-concept
De woningen die hier worden gerealiseerd zijn van het MorgenWonen-concept van de moedermaatschappij VolkerWessels. Dit is een geïndustrialiseerd concept waarbij woningen in een fabriek worden gemaakt en op locatie in één dag in elkaar worden gezet. Hiermee wordt de overlast voor de buurt beperkt en kan er heel snel gebouwd worden.

Nul-op-de-Meter
Naast deze nieuwe manier van bouwen worden de woningen gebouwd volgens het Nul-op-de-Meter principe (NOM). De woningen worden aan één zijde voorzien van zonnepanelen en kunnen hiermee volledig in hun eigen energie voorzien. Dit betekent dat de installaties gebruik maken van de eigen opgewekte energie en dat ook in de energie voor het gebruik van de woning wordt voorzien.

Parkeergelegenheden
Met de afronding van de plannen voor deze wijk worden in de wijk ook extra parkeerplaatsen aangelegd. Er worden 14 extra parkeervakken gerealiseerd langs de Kleine Vaartlaan.

Start bouw
De eerste grondwerkzaamheden worden eind januari uitgevoerd. De woningen zelf worden rond maart van dit jaar op de locatie in elkaar gezet. Met deze planning kunnen de huurders voor de zomervakantie intrekken in de woningen.

Verhuur van de woningen
De woningen worden gebouwd voor Vastgoed Company BV uit Veendam, zij zullen de woningen te huur aanbieden in de vrije sector. De woningen worden ‘woonklaar’ opgeleverd.
Dit houdt in dat ze worden voorzien van een moderne badkamer en toilet, een keuken met inbouwapparatuur en pvc vloerbedekking op de begane grond en de eerste verdieping. Alle woningen krijgen drie slaapkamers en hebben een ruime zolder. De verhuur van de woningen wordt verzorgd door de Makelaarsunie uit Veendam.