Nieuws

Live-uitzending Koopavondoptredens via opbrengst Nedmag Moonlight WalkSchermopname (197)_0.JPG

Lions Club Veendam en ParkstadVeendam.nl verzorgen op zondagmiddag 26 januari een live-uitzending van de theatershow ‘Hoogtepunten van de Koopavondoptredens’ in cultuurcentrum vanBeresteyn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de opbrengt van de derde Nedmag Moonlight Walk, die september vorig jaar werd gehouden.

De Lions Club vond de vrijwilligers van ParkstadVeendam.nl bereid het evenement uit te zenden, zodat mensen die fysiek niet in staat zijn te komen ook kunnen meegenieten van deze muzikale middag. Dat gebeurt via de Facebookpagina, Youtube kanaal van ParkstadVeendam.nl en via de publieke streekomroep tv-zender van RTV1.

Zoals gemeld leverde de derde editie van de Nedmag Moonlight Walk vorig jaar september ruim 11.000 euro op. Het genoemde bedrag gaat dit jaar naar een project om oudere inwoners - zowel uit als thuis - te laten genieten van muziek. Het concert op 26 januari is één van de activiteiten die hieronder valt.

Van 14.00 tot 17.30 uur zullen diverse artiesten en gezelschappen optreden, die afgelopen seizoen ook te beluisteren waren tijdens de serie koopavondconcerten. Te horen zijn onder andere dameskoor Vive la Sjans, shantykoor Maritiem, accordeonorkest Fresco, jazz- en operettemuziek.

79373055_2513784778902016_5872264241267867648_o.jpg

Wonderfoons
Een gedeelte van de opbrengst van de Nedmag Moonlight Walk wordt tevens gestoken in de realisatie van zogeheten ‘Wonderfoons’. Het zijn telefoons met een draaischijf, die door leerlingen van de Praktijkschool van osg Winkler Prins worden omgebouwd. Ze worden speciaal voor ouderen geschikt gemaakt voor het afspelen van liedjes uit grootmoeders tijd. Via de draaischijf kunnen de ouderen het liedje van hun voorkeur kiezen.

De Wonderfoons worden verdeeld over de zorgcentra in de gemeente Veendam. In dit kader is de Lions Club overigens nog op zoek naar telefoons met een draaischijf. Mensen die een exemplaar voor dit goede doel beschikbaar willen stellen, kunnen die inleveren bij cultuurcentrum vanBeresteyn.