Nieuws

Echtpaar Poot - van der Schuur 60 jaar getrouwdIMG_0002.JPG

Tekst Bert Woltjes

Afgelopen donderdag 9 januari was het echtpaar Henk (84) en Gretha Poot-van der Schuur (82) 60 jaar getrouwd. Burgemeester Sipke Swierstra kwam het echtpaar s`morgens bij hen thuis in AE horst feliciteren en overhandigde hen een fraai bloemstuk. Tevens kregen ze middels een brief de felicitaties van de koning en koningin.

Het echtpaar ontmoette elkaar zoals zovelen tijdens het welbekende rondje Kerkstraat in Veendam. Henk werd geboren aan het Beneden Oosterdiep en Gretha op Zuidwending. Op hun huwelijksdag was het 'berekoud' aldus Gretha in haar dun jurkje. Heel wat anders dan heden ten dage.

IMG_0008.JPG

Henk begon zijn werkzaam leven bij het Handelshuis in de Kerkstraat te Veendam, terwijl Gretha bij Confectiefabriek Westers in Nieuwe Pekela aan het werk ging en later naar Tricotagefabriek Schmidt in Wildervank. Daarna heeft ze nog vele jaren bij Stichting 70 gewerkt en ging met 60 in de VUT. Henk ging na het Handelshuis aan het werk als timmerman bij verschillende aannemers o.a. 22 jaar bij Klunder & Pentinga in Veendam, Siefkes in Wildervank en daarna nog 5 jaar bij Paas Nieuw Buinen. Hij ging op zijn 57e in de VUT. Henk vervulde jarenlang vele vrijwillige functies o.a. bij Wielervereniging Stormvogels waar hij 27 jaar in het bestuur zat en vele jaren jurylid is geweest. Ook is hij hiervan erelid. Verder zit Henk al jaren in het bestuur van FNV hout en bouw en nog steeds is hij daar actief voor.

IMG_0017.JPG

Beide zijn actief geweest  als vrijwilliger bij dorpshuis Molenwiek in Ommelanderwijk, waar men 54 jaar heeft gewoond aan de Jurjen Vegterweg. Henk was 18 jaar lang voorzitter van buurtvereniging Nooitgedacht en Gretha in de schoonmaak van het gebouw.

Het echtpaar kreeg 2 zoons, 2 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

IMG_0012.JPG