Nieuws, Summerfun

Summerfun Jeugdatelier: Kunst in de gang



jeugdatelier.jpg

Summerfun start het 20-jarig jubileum op zaterdag 11 januari van 13.00 tot 15.00 uur met een kunstproject. De gang bij Compaen, ingang Zorg en Welzijn is al een tijdje leeg. Er hangt niks aan de muur en dat moet veranderen! En daarom gaan we samen met de kinderen prachtige kunstwerken maken die daar 2 maanden komen te hangen. Deelname is gratis.

Kinderen (5 t/m 13 jaar) maken een eigen kunstwerk op een grote canvas (80 bij 60) dat uiteindelijk 2 maanden in de gang bij Compaen komt te hangen. Wat ze gaan maken mogen ze helemaal zelf invullen. Summerfun heeft veel materialen zoals verf, lijm, papier, stiften, potloden, vilt, foam, stickers, veertjes, ijsstokjes enz.

Vooraf kan er al nagedacht worden wat ze willen maken. Er is geen thema, de keuze is vrij. En materialen van thuis die ze willen gebruiken mogen ze meenemen. Het doek wordt na de expositie eigendom van de kinderen.

Kinderen bedenken een titel voor hun kunstwerk, die vermelden we met naam en leeftijd van de kunstenaar naast het doek.

Er is plek voor max. 12 kunstwerken, dus wacht niet te lang met aanmelden. Bij veel aanmeldingen gaan we loten.

En als het dan klaar is, kan iedereen de kunstwerken komen bekijken. Het Rijksmuseum is er straks niks bij. De kinderen hun eigen Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer of een Jan Steen aan de muur.

Aanmelden kan door een email te sturen naar summerfun@compaenveendam.nl