Sport

Veendam maakt zich op voor de finales van
het Zechstein Indoor Soccer



Tijdens de kerstvakantie staat het Indoorcentrum in Veendam geheel in het teken van zaalvoetbal! In de dagen vlak voor Kerst kwamen de jeugdcategorieën JO-13, JO-15, JO-17 & JO-19 in actie tijdens de voorrondes van het Zechstein Indoor Soccer. In iedere jeugdcategorie waren er 5 finales plekken te vergeven. In de dagen na Kerst was het de beurt aan de Senioren. In totaal 20 Senioren teams kwamen tijdens de voorrondes van deze 2e editie van het Zechstein Indoor Soccer. In deze categorie was er uiteindelijk plek voor 10 finalisten!

Finales Jeugdcategorieën
Op donderdag 2 en vrijdag 3 januari zullen de finalisten uit de vier jeugdcategorieën wederom in actie komen tijdens de finales. Donderdag 2 januari is het ‘s middags de beurt aan de categorieën JO-13 en JO-15, op vrijdag 3 januari spelen de teams uit de JO-17 en JO-19 in de middag hun finale wedstrijden. In deze categorieën zullen de nummers 1 t/m 3 een beker in ontvangst nemen op het podium.

Finale avond Dames & 35+
Na afloop van het middagprogramma dat op donderdag 2 januari gepland staat gaan we door met de teams uitkomende in de categorie: Dames & 35+. Bij de dames is het de taak aan Heerenveense Boys VR1 op de titel te verdedigen tijdens de 2e editie van het Zechstein Indoor Soccer. In de finale zullen zij het opnemen tegen Oranje Nassau, VV Leo, Muntendam en Veendam 1894.

In de andere hal zal deze avond gespeeld worden door de categorie 35+. Hier ontvangen we deelnemende teams uit Peize, Delfzijl, Onstwedde, Wildervank en Veendam.

Wie wint de hoofdprijs van €1.000,- bij de Senioren!?
In de categorie Senioren zijn we op 28 en 29 december gestart met de voorrondes. Uit de noordelijke 3 provincies ontvingen we inschrijvingen van in totaal 20 veldvoetbal teams. Tijdens de voorrondes werd er in 4 Poules van ieder 5 teams gespeeld. Per avond kwamen er twee Poules in actie, waarin in iedere Poule de nummers 1 en 2 zich rechtsreeks plaatsen. Na afloop van de Poulewedstrijden mochten de nummers 3 de strijd aan gaan om een finale ticket te bemachtigen.

De 10 finalisten die we op vrijdag 3 januari ontvangen tijdens de finaleavond van het Zechstein Indoor Soccer zijn: MOVV – GRC Groningen – Onstwedder Boys – vc Trynwalden – Groen Geel – VV Noordster – VV Groninger Boys – Veendam 1894 Zon 1 – VV Hoogezand – Achilles 1894.

Deze teams strijden tijdens de finale op de hoofdprijs van maar liefst €1.000,- euro!!

Voor de speelschema’s en uitslagen verwijzen wij u door naar: https://www.tournify.nl/live/zechstein

Kom op donderdag 2 en/of vrijdag 3 januari gezellig voetbal kijken tijdens de finales van het Zechstein Indoor Soccer.
Indoorcentrum Veendam
Jan Salwaplein 1