Nieuws

Afscheid Coop Wildervank teammanager
Douwe van der PloegIMG_0269.JPG

Filiaalmanager Douwe van der Ploeg van Coop Wildervank gaat een nieuwe uitdaging aan. Hij gaat werken als teammanager bij Qbuzz. Het werken met mensen, dat hij zo leuk vindt, blijft. Naast de verschillen zitten er ook heel veel raakvlakken in. Van der Ploeg wordt het aanspreekpunt voor de chauffeurs en ze kunnen bij hem terecht voor alle vragen.

Bij de Coop was hij vaak het gezicht van de winkel. Hij liep ook veel mee in de winkel, juist om contact met de klanten te hebben. Bij zijn nieuwe aanstelling bij Qbuzz zal dat minder zijn.

Op zijn zestiende was Douwe  twintig jaar geleden als hulpkracht bij de C1000 in Winkelcentrum Paddepoel begonnen. Hij komt oorspronkelijk ook uit de stad, maar woont tegenwoordig in Bedum. Bij de Coop is hij in zes filialen werkzaam geweest. Met name in de stad Groningen, maar ook in Steenwijk in Overijssel.   

In de basis is het in elk filiaal wel overal hetzelfde. Het verschil zit ‘m in het marktgebied. Een klant in een dorp is anders dan een klant in de stad. In een dorp eet men bijvoorbeeld anders. Klanten in de  stad zijn veel meer op het gemak gericht, snel en kort. Terwijl klanten in een dorp ook veel langer in de winkel verblijven. Vaak wordt er meer een praatje met elkaar gemaakt.

IMG_0274_2.jpg

“Hier heb je ook wat meer binding met de klanten, in de stad is dat in het algemeen iets minder”, weet Douwe uit ervaring. “Het is wat meer gehaast en gaan mensen gauwer weer door.”  

Voor zijn aanstelling in 2017 als filiaalmanager was de Coop in Wildervank van het franchise ondernemersechtpaar Sander en Elana Boezen. Zij hadden het filiaal weer aan de Coop-organisatie verkocht.  

Van der Ploeg heeft het altijd met plezier gedaan, en eigenlijk nog steeds. “Het leuke is de combinatie van de handel en het werken met mensen. Als hulpkracht was het nog voor een zakcentje. Maar op een gegeven moment merk je dat het leuk is om met mensen te werken. Als je de mogelijkheid wordt geboden,  met de nodige opleidingen, om dat te gaan doen pak je die aan. Dat ga ik straks ook weer doen, maar dan in een vervoersbedrijf.”  

De filiaalmanager had wel verwacht dat het personeel het afscheid niet ongemerkt voorbij zou laten gaan. Hijzelf mocht dat ook altijd wel graag doen. De mensen even in het zonnetje zetten. Zoals slager Jan Prins die in 2018 op pensioen was gegaan. Hij was ook op bezoek gekomen, net als oud- collega’s en collega’s van andere filialen. ’s Avonds was er bij het afscheid nemen nog even tijd voor een hapje en een drankje.    

Dinsdag voor de Kerst was het voor Van der Ploeg zijn laatste werkdag bij Coop Wildervank. Zijn opvolger Patrick Kappen uit Veendam gaat per 30 december starten.