Nieuws

Sfeervol intocht Kerstman en Kerstmarkt VeendamIMG_0384.JPG

Zaterdag was in Veendam aan het eind van de middag de Kerstman weer binnengehaald met de Noordpool Expres van de STAR. Met de wagons vol kinderen en begeleiders. Op het perron wachtte een sfeervol welkom door Voorwaarts in Charles Dickens kledij.

De arrenslee stond voor de intocht naar het centrum al klaar met twee mooie voorgespannen paarden. De Kerstman vroeg spontaan aan Roos Meijer en haar oma Engelina Jager of ze mee wilden in de arrenslee voor de intocht. Roos vond het heel leuk en haar oma vond het ook geweldig. Op de kerstmarkt werd de Kerstman op het podium welkom geheten door wethouder Henk Jan Schmaal.

IMG_0427.jpg

Al spoedig begaf de goedlachse man zich tussen de gezellige drukte op de goed bezochte kerstmarkt. Waar ook een heuse kerststal  met levende have aanwezig was.

IMG_0515.JPG

Rond de 35 standhouders hadden op de vernieuwde pleinen een plekje gekregen. Voor de organisatie was het nog even letten op de looplijnen van het publiek. Voor de volgende keer wordt daar nog verder op ingespeeld. Voor de oliebollenkraam is er ook een andere plek in gedachten. Zodat er voor een meer geïntegreerd geheel zicht blijft over het ene plein naar de andere.

IMG_0495.JPG

Tijdens de markt was er livemuziek en ander vermaak. Op het podium maakte de band “Soul Vibration” er op het Raadhuisplein een swingende zaterdagavond van. Zondagmiddag speelde de muziekvereniging Christmas carols. De 11-jarige Benjamin Petersma liet zijn muzikale prestaties op de cello horen in de Winkler Prins Passage. Hij volgt les op de Muziekschool en speelt naast klassiek ook technisch en popmuziek. Bas Schipper heeft op zijn nieuwe piano gespeeld. Waarvan het geluid veel voller klinkt en ook persoonlijk in te stellen is. Het klinkt ook altijd goed, want stemmen is niet nodig.

IMG_0483.JPG

De Kerstmarkt heeft traditiegetrouw ook weer in het teken gestaan van de goede doelen. Met de drankenverkoop in de gezamenlijk carrousel halen de seviceclubs dit jaar geld op voor Summerfun. Men wil er nog niet op vooruit lopen, maar er wordt een getal verwacht met 3 nullen.

IMG_5915.JPG

Naast de vier serviceclubs Lions, Rotery, Round Table en Kiwanis doen ook de Soroptimisten mee. De Soroptimistclub is een internationale serviceclub voor werkende dames die er vooral zijn voor het zorgen van goede omstandigheden voor vrouwen en kinderen. De Lions vrienden uit het Duitse Scheeßel verkochten weer de befaamde Duitse braadworsten. De Kiwanis club verkocht voor het gezamenlijke goede doel snert en spekkedikken, rode wijn en haardhout.

IMG_0552.JPG

De Round Table verkocht heerlijke Veendammer kerstburgers en lekkere bubbels uit Luxemburg. Het leuke is dat hun eigen logo op het etiket mocht staan. Ze hebben er vijftig van verkocht voor 9,95 euro per fles. Er stonden nog acht. Van de kerstburgers zijn er voor 2,95 euro ruim 250 verkocht. Al het geld dat overblijft gaat naar het goede doel.

IMG_0538.jpg

Naast Summerfun wordt ook Kinderdagcentrum De Kluft voor meervoudig gehandicapte kinderen in Muntendam ondersteund. Ieder jaar gaan ook mensen van Round Table met de kinderen mee, en wordt er ook voor vervoer gezorgd. Bijvoorbeeld naar een speelparadijs of de bioscoop.

IMG_0519.jpg

De Rotary was met verkoop van patat en heerlijke chili op de Kerstmarkt bezig met de afronding van de actie Sterren Stralen. Er is goed verkocht, en men denkt dat er bij de 14.000 euro nog 1.000 bij kan komen.

IMG_0528.jpg

De kerstmarkt was op de zaterdagavond gecombineerd met het Moonlightshoppen. Zondagmiddag vond bij donker de afsluiting plaats met een mooie vuurwerkshow.


 
Fotoalbum: