Sport

Veendam maakt zich op voor 2e Zechstein Indoor Soccer



Gedurende de kerstvakantie staat het Indoorcentrum in Veendam geheel in het teken van zaalvoetbal. Na de succesvolle eerste editie vorig jaar is er ook dit jaar weer genoeg animo vanuit de wijde omgeving. Naast dat we veel teams van vorig jaar wederom mogen verwelkomen, zijn er ook voldoende nieuwe gezichten tijdens het Zechstein Indoor Soccer! De voorrondes van het 6 dagen durend toernooi vinden plaats op 23, 24, 28 en 29 december. De finales voor de hoogst geklasseerde teams vinden plaats op 2 en 3 januari van het nieuwe jaar. Met méér dan 70 deelnemende teams in de categorieën JO-13, JO-15, JO-17, JO-19, Dames, Senioren & 35+ zijn de poules ook deze tweede editie weer goed gevuld. 

Zechstein Indoor Soccer online te volgen
Naast dat u natuurlijk live vanaf de tribunes in de Parkstadhal en Sorghvliethal de wedstrijden kunt volgen bestaat ook de mogelijkheid om het toernooi elders live te volgen. Via de link: https://www.tournify.nl/live/zechstein blijft u altijd en overal op de hoogte van de wedstrijden, tijden en uitslagen. Op de speeldagen zal de organisatie de uitslagen kort na de wedstrijd invullen, zodat de virtuele standen ook inzichtelijk zijn voor alles en iedereen.

Voorrondes Jeugdcategorieën – 23 & 24 december
Vlak voor de Kerstdagen zal het Zechstein Indoor Soccer van start gaan. Op de maandagmorgen 23 december trappen we klokslag 09:00 uur het toernooi af bij de categorie JO-13. Diezelfde dag komen de teams van de categorie JO-17 om 13:00 uur in actie.
De volgende dag, dinsdag 24 december wordt er ’s ochtends vanaf 09:00 uur alweer gevoetbald. De categorie JO-15 speelt dan in beide hallen tot kort na de middag. Aansluitend zullen de JO-19 teams in actie komen. De finales voor deze categorieën vinden plaats op 2 en 3 januari in de middag.

Voorrondes Senioren – 28 & 29 december
Ook dit jaar zit de categorie Senioren weer vol! Met 20 teams verdeeld over 4 poules gaan we op 28 en 29 december van start met de voorrondes. Uiteindelijk zullen hier 10 teams van doorgaan naar de finaleavond op 3 januari. De 20 deelnemende senioren teams zijn afkomstig uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Dit betreft zowel zaterdag als zondag teams variërend van 1e tot 4e klasse.

De eerste twee poules gaan op 28 december om 18:45 uur van start, waarna rond de klok van 22:30 uur bekend is welke teams er in de race zijn voor de hoofdprijs van maar liefst €1000,- euro!! Ook op zondag 29 december starten de eerste wedstrijden om 18:45 uur.

Via de link https://www.tournify.nl/live/zechstein komt u terecht bij de poule-indeling en speelschema’s voor de teams.

Finaleavonden - 2 & 3 januari
Op donderdag 2 en vrijdag 3 januari vinden ’s avonds de finales plaats voor de Senioren, Dames en 35+. Gedurende deze avonden wordt er gestreden om die felbegeerde titel, en een totale prijzenpot van maar liefst €2000,- euro!!

Op vrijdag 3 januari tijdens de finales van de categorie Senioren is er voor publiek een entree van €3,- euro. Alle overige dagen kunt u als toeschouwer gratis genieten van spannende potjes zaalvoetbal.

Op 3 januari is DJ Martijn van de partij bij Sportcafé Sportplein. Hij zal later op de avond plaats nemen achter de draaitafel om het toernooi gezellig af te sluiten met de teams. Daarnaast is er op deze avond ook een verloting waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Kortom, heeft u nog geen plannen deze kerstvakantie? Kom gezellig voetbal kijken in het Indoorcentrum te Veendam, Jan Salwaplein 1.