Nieuws

Damesteam Judoschool Veendam onder 18 gehuldigd
Video met interviewsIMG_0048.JPG

Op zaterdag 7 december is in Topsporthal IJSPA te Almelo het Nederlands Kampioenschap Judo gehouden voor NK teams onder de 18 jaar. Het damesteam van Judoschool Veendam heeft op heel knappe wijze voor de tweede keer op rij de nationale titel veroverd. De 6 judoka’s hebben hiermee een geweldige clubprestatie neergezet.

Huldiging
Uiteraard is deze uitzonderlijk knappe prestatie niet onopgemerkt gebleven. Donderdagavond zijn de dames in de nieuwe dojo (oefenruimte) in Stadion De Langeleegte in het zonnetje gezet. Wethouder Henk Jan Schmaal heeft het damesteam gehuldigd. En pakketten sportgerelateerde artikelen overhandigd met een teamfoto. De trainer heeft een ingelijste fotocollage overhandigd gekregen.

Samenstelling team
Het gouden damesteam werd tijdens het kampioenschap gecoacht door Marcel Joling en Ronnie Meijer. Het team is over verschillende gewichtsklassen verdeeld:

  1. Judoka -52 kg: Amber Musters, 15 jaar
  2. Judoka -52 kg: Vera Raspe, 17 jaar
  3. Judoka -57 kg: Berber Ludema, 16 jaar
  4. Judoka -57 kg: Paulien Snijder, 16 jaar
  5. Judoka +63 kg: Annelie Bultena, 17 jaar
  6. Judoka +63 kg: Cheyenne van der Sluis, 16 jaar

IMG_0072.JPG

Goede resultaten
De dames draaien goed mee en hadden ook eerder al medailles in de wacht gesleept. “Best wel veel. Maar ik tel ze niet. Ze hangen er en ik kijk er wel eens naar. En dan denk ik, we hebben een goed team met de goeie spirit. We hebben er wel de goeie mensen voor.”

De meeste teamleden hebben ook internationale onderscheidingen binnen gehaald. De neergezette prestatie in Almelo was extra knap omdat er in de gewichtsklassen -48 kg en -63 kg geen judoka beschikbaar was.

IMG_0077.JPG

Als team
Coach Marcel Joling heeft het team zien groeien. “Het is ook leuk dat deze groep ook aardig bij elkaar blijft. We hebben zo’n dertig jongens en meiden op de mat. Het is ook al bijzonder dat je in die leeftijdscategorie zoveel bij elkaar hebt, want in deze leeftijd  is het vooral voor judo heel moeilijk omdat ze vaak iets anders gaan doen. En ze trainen ook veel, een aantal meiden 8 keer per week. Er zit ook een heel programma achter.”

IMG_0023.JPG

“Het was al heel bijzonder dat we vorig jaar al kampioen waren geworden. Maar dit jaar hadden we realistisch kijkend naar de tegenstander niet het idee dat we voor het kampioenschap zouden gaan. In de halve finale moesten we tegen Kenamju Judo uit Haarlem met een heel goed judoteam. We kwamen met een-nul achter. Maar de meiden hebben de opdrachten zo goed uitgevoerd, mentaal sterk en ook als team, dat ze uiteindelijk met vier tegen een hebben gewonnen.”

IMG_0054_0.JPG

"Nu is het de kunst om ook dat internationaal goed voor elkaar te krijgen. Vera heeft zelfs al aan een wereldkampioenschap meegedaan in Kazachstan. Ze verloor in de tweede ronde, maar het niveau is ongelofelijk hoog en het zit heel dicht bij elkaar. En om er zo op deze leeftijd daar aan deel te kunnen nemen is al heel mooi."


 
Fotoalbum: