Nieuws

Kerstactie Westerschool Wildervank 2019
Harnold en Ingrid nemen na 7 jaar afscheidIMG_0012.JPG

In 2013 toen de crises op zijn hoogtepunt was kwamen er steeds meer mensen in financiële problemen te zitten. Een groeiend aantal mensen had hulp nodig om voldoende voedsel op tafel te kunnen zetten.

Harnold en Ingrid Scheepstra legden in de ouderraad van de Westerschool het voorstel van het organiseren neer van een kerstactie voor de voedselbank. Als school is het belangrijk kinderen te laten inzien dat niet iedereen het altijd even gemakkelijk heeft. En dat je door maatschappelijk betrokken te zijn een positieve bijdrage kan leveren aan verbetering hierin. In 2014 werd nogmaals voor het houden van een kerstactie besloten. Want de crises was nog steeds niet voorbij. Er werd toen ook het besluit genomen om zolang dit maatschappelijk probleem blijft voortduren de kerstactie jaarlijks te blijven organiseren.

“En nu in 2019 hebben we de 7e kerstactie georganiseerd”, vertelt Harnold. Want al is de crises achter de rug, voor veel mensen zijn de gevolgen nog steeds voelbaar. Het zal ook de komende jaren blijven spelen. Dat veel mensen te weinig inkomen hebben om voldoende eten te kunnen kopen.”

In 2018 is de kerstactie uitgebreid met een inzameling voor kledingbank Maxima. Ook dit jaar werd de kleding inzameling voor Maxima gehouden. Een lerarenkamer was tijdelijke opslagplaats voor zeker 30 grote plastic zakken vol met kleding met daarbij ook schoenen.

In 2013 werd in de firma Wieringa’s knappertjes uit Wildervank ook een sponsor gevonden. Ieder jaar doneert dit bedrijf een aantal dozen van hun eigen producten.

Na 7 jaar het organiseren van de kerstactie gaan Harnold en Ingrid ermee stoppen. “Want onze kinderen gaan volgend jaar naar de brugklas van de Winkler Prins. En is dit jaar het afscheidsjaar voor mij en mijn vrouw. De kerstactie zal wel blijven doorgaan. Het gaat dan georganiseerd worden door ouders die dan kinderen op de Westerschool hebben.”

“We willen iedereen bedanken die ons in die 7 jaar hebben geholpen. Ook willen we iedereen bedanken die elk jaar een donatie hebben gedaan. Zonder alle betrokken ouders, kinderen en leerkrachten hadden we het geen 7 jaar kunnen volhouden.”

Voor zowel Voedselbank Veendam als de kledingbank Maxima  zijn er ook dit jaar veel donaties ontvangen. Er zijn na 7 jaar nog steeds veel mensen die te weinig inkomen hebben om voldoende eten, drinken en kleding te kunnen kopen. Met de inzamelingsactie kunnen veel mensen die het moeilijk hebben geholpen worden. En kunnen ze ook dit jaar met kerst iets lekkers op tafel zetten en leuke kleding gaan dragen. Leerlingen hebben flink geholpen bij het inzamelen.

Harnold en Ingrid Scheepstra: “Namens de Westerschool wensen we iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2020.”