Nieuws

Weggooien is zonde – Lucas Wever_DSC3704.jpg

Tekst Hans van Noort

Lege doosjes van bijvoorbeeld macaroni, rijst, aardappelzetmeel of anderszins gaan veelal linea recta richting de oud papiercontainer. Prima, maar… Lucas Wever maakt er leuke dierfiguren en/of zogenaamde handpoppetjes van.

Hoe gaat hij te werk?
Van de lege doosjes knipt hij de onderkant af, zodat je er met je hand in kunt. Daarna beplakt hij de doosjes met diverse kleuren vouwblaadjes (Action). Vervolgens plakt hij daar een gezicht op en decoreert dit met verschillende soorten “haar.” Hij kan zijn creativiteit er fantastisch in kwijt. Favoriet zijn de dierfiguren zoals een vogel, een slak, een schildpad en een schaap. Ook gezichten, in allerlei vormen, kleuren en uitdrukkingen, mag hij graag maken.

Benodigdheden:

  • Lege doosjes van rijst, macaroni of anderszins van verschillende grootte
  • Schaar
  • Vouwblaadjes div. kleuren
  • Behanglijm
  • Evt. ander materiaal zoals wegwerp bordjes of gekleurde wattenbolletjes.

_DSC3712.jpg

Lucas is een echte autodidact. Hij heeft het zichzelf aangeleerd en verzonnen. Door veel te experimenteren, soms gaat het faliekant fout, is hij tot deze mooie hobby gekomen. Zijn ideeën zijn zeker voor navolging geschikt bijvoorbeeld voor de kinderopvang of een kinderactiviteit in de bibliotheek.

Zijn huis aan de Frieslandlaan is ingericht in de stijl van de jaren 30 van de vorige eeuw, daar haalt hij ook zijn inspiratie vandaan. Het plafond is voorzien van rozetten en decoraties vanuit die tijd. Lijsten aan de muur geven de kamer een vrolijke aanblik. Gipsvormen verlevendigen de groene lijst!

_DSC3709.jpg

Vroeger schilderde hij ook met enige regelmaat “De laatste tijd komt daar niet veel meer van,” aldus Lucas. In het raamkozijn staat een eigen gemaakt beschilderd glasschilderij en aan de muur hangt een kleurrijke creatie, stille getuigen van weleer.

Lucas doet meer. Hij beschildert kussens. Met enige argwaan vertelt hij dat er belangstelling voor is vanuit het bedrijfsleven, maar dat is nog in een pril stadium. We mogen het nog niet verder vertellen….

Lucas is uren bezig met zijn handpoppetjes. Hij kan moeilijk de lege doosjes weggooien, dus viert zijn creativiteit hoogtij bij het vervaardigen van de figuren.

_DSC3707.jpg

Lucas: veel succes.