Nieuws

Voorlopige eindstand ‘Sterren Stralen’ 14.000 euro



IMG_1088.jpg

Dinsdagavond is in Parkzicht ten bate van de Rotary actie ‘Sterren Stralen’ een voorlopige eindstand opgemaakt van 14.000 euro. Het bedrag gaat ten goede komen voor de scholen Wim Monnereau en Margaretha Hardenberg. Bij de bekendmaking was teamleidster Jenny Martijn van de Wim Monnereauschool aanwezig en teamleidster Jantina Kuitert van de Margaretha Hardenbergschool.

IMG_0968.jpg

Donateurs waren ook dit jaar in de gelegenheid gesteld om tijdens deze avond voor 50 euro deel te  nemen aan de wintermaaltijd met stamppottenbuffet. Zo kon men ook eens kennismaken met Rotaryleden en met hetgeen waar Rotary voor staat. Ongeveer 110 deelnemers hebben aan de avond deelgenomen.

IMG_0749.jpg

Na de wintermaaltijd ging de verloting van start met 60 prijzen belangeloos beschikbaar gesteld door ondernemers. Waaronder waardebonnen voor kleding ter waarde van 250 euro. De gastheer van Brouwhotel Parkzicht had diverse pakketten beschikbaar gesteld. De hoofdprijs was een smart-tv van de SKV ter waarde van ruim 400 euro. Ook gingen er twee erotische pretpakketten uit van EDC Veendam.

IMG_0833.jpg

Veilingmeester en Rotarylid Frans de Jong heeft met verve, en met humor, de veiling in goede banen geleid. Met in de veiling 10 stukken. In diverse categorieën was er voor ieder wat wils. Voor een vaart met luchtballon was onder grote hilariteit een echtpaar tegen elkaar op gaan bieden. De veiling begon bij 50 euro. En werd uiteindelijk beslist door het hoogste bod van de echtgenote met 330 euro.

IMG_1031.jpg

Daarnaast zijn er ook een aantal kunststukken onder de spreekwoordelijke hamer geweest. Waaronder een zeefdruk van Corneille en een zeefdruk van Clemens Briels. Drie litho’s van Herman Brood (uitgegeven door de voormalige Free Record Shop) zijn elk afzonderlijk geveild. De litho ‘Roy Orbison’ heeft 180 euro opgebracht. Voor de ‘Madonna’ was het hoogste bod 250 euro. Bij het veilen van de ‘Mick Jagger’ litho hebben de biedingen elkaar veel sneller opgevolgd. Het was spannend tot het allerlaatste moment, en toen het bijna beklonken leek werd er weer overboden. Uiteindelijk sloeg de veilingmeester 400 euro voor het stuk af. Voor het Corneille pronkstuk was 540 euro uiteindelijk het hoogste bod.

IMG_1022.jpg

Op sportgebied werd een gesigneerd shirt van Emmen spelers en een gesigneerde bal geveild. Van het noordelijk wielertalent Lonneke Uneken werd een shirt geveild. Lonneke zit in het topteam van Nederland. Voor de hoogste bieder van 160 euro heeft zij het shirt persoonlijk gesigneerd.

IMG_0765.jpg

De in totaal 70 stukken was ruim over de 54 stukken heen van het jaar ervoor. De verloting en veiling werd volledig buiten de tijd afgesloten tijdens deze memorabele avond. En was voor de organisatie de opbrengst buiten alle verwachtingen.


 
Fotoalbum: