Nieuws

Snelle busdienst Qliner 310 met gordels



IMG_0604.JPG

Het openbaar busvervoer in Groningen en Drenthe heeft zondag  15 december ingrijpende veranderingen ondergaan. Naast de wijzigingen in de dienstregeling heeft Qbuzz ook in één klap de schoonste busvloot van het land gekregen.

De busverbinding Lijn 110 van Veendam naar Assen is gewijzigd in de Qliner 310. De nieuwe busverbinding kan afhankelijk van de drukte op de weg een tijdswinst geven van maximaal 13 minuten. De maximum snelheid van de bus is 100 kilometer. Daardoor zijn veiligheidsgordels verplicht en zijn er bijgevolg geen staanplaatsen aan boord.

D66 voorzitter Jeroen Koning was samen met secretaris Trijntje Kromkamp, penningmeester Henk Koetse en raadslid Hanneke Schoenmaker zondagmorgen in de nieuwe bus gestapt. In het D66 verkiezingsprogramma voor 2020 was de wens voor een goede verbinding tussen Veendam en Assen opgenomen.

IMG_0575.jpg

Daarom leek het de D66 fractie wel aardig om met de nieuwe busdienst een bezoek te bezoek aan wethouder Annelies Kleve te brengen die in Assen woont. Ze vond het leuk om per nieuwe busdienst iets lekkers uit Veendam te krijgen. Haar partijgenoten hadden een ‘veenstoet’ meegebracht. De busverbinding Veendam Assen wordt zo belangrijk gevonden dat de fractieleden op de dag dat de bus ging rijden mee wilden.

IMG_0587.jpg

Jeroen Koning: “ Nu is er dan eindelijk een snellere busverbinding die een betere aansluiting geeft van en naar het Noorden.  Waardoor Veendam wat meer een regionale openbaar vervoer hub gaat worden. Voor het woon en werk verkeer is dat is zeker nodig. Het is belangrijk om in Veendam te investeren, daar hoort ook goed openbaar vervoer bij. Mensen kunnen dan meer de auto laten staan. In reistijd zal het niet zoveel verschil meer uitmaken. Ik verwacht dat mensen tijdens de spits richting het station de auto zullen laten staan. Uiteindelijk is het ook beter voor het milieu. We hopen dat het vervoer steeds meer duurzamer gaat worden.”

IMG_0595.jpg

Met Groningen is er een heel mooie treinverbinding. Er gaat ook ingezet worden op de trein naar Stadskanaal en Emmen dat zeer waarschijnlijk gerealiseerd wordt.

De nieuwe buslijn stopt onderweg alleen nog in Bareveld, Gieten en bij Rolde. Voor de andere haltes zijn er nieuwe alternatieven. Voor passagiers uit De Hilte zijn er compensatieregelingen getroffen.    

Koning: “We vinden het ook heel belangrijk dat er een goede busverbinding komt met het Ommelander Ziekenhuis Groningen nabij Scheemda. Met het openbaar vervoer ernaartoe is het een hele onderneming. We hebben het bij onze gedeputeerde onder de aandacht gebracht, en we zullen er ook op blijven hameren. Niet alleen voor de patiënten en bezoekers, maar ook voor de medewerkers. Het is niet zelden dat bij drukte de parkeerplaatsen heel vol zijn.”

IMG_0615.jpg