Nieuws, Video

Overdekte Kerstmarkt in Margaretha Hardenberg
Cultuurcentrum warm en sfeervolIMG_0526.jpg

Het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum was vrijdagavond en zaterdagmiddag voor het elfde jaar weer het domein van de jaarlijkse overdekte kerstmarkt. De organisatie was in samenwerkingsverband tussen de Stichting Wildervanck-Wildervank en Wijk- en Buurtbeheer.

Het sfeervolle geheel werd op vrijdagavond door de ‘Zingende Vrouwen van Nu’ muzikaal omlijst, en op de zaterdag door het dameskwintet ‘Nootsignaal’. Onder het licht van de grote kroonluchter brachten zij de bekende kerstliederen. De ambiance in de kerk paste er perfect bij. Vrijdagavond had het buiten bij vlagen geregend, binnen was het aan de centrale tafel in het midden tussen de kramen aangenaam vertoeven.

De deelnemers aan de kerstmarkt waren de plaatselijke ondernemers, hobbyisten die iets van hun kunnen vertoonden en lokale organisaties. De Kerstman had met het luiden van de kerkklok op beide dagen de kerstmarkt geopend. Met deze bel  was hij zeer in zijn sas.

Achttien standhouders hadden hun waren als streekproducten, kerstartikelen en andere diversiteiten geëtaleerd. Met een behoorlijk aanbod van hapjes en drankjes was de inwendige mens ook dit jaar niet vergeten.

IMG_0445.JPG

De huisgemaakte snert en ‘boontjessoep’ met alles wat erin hoort smaakte weer goed. Ook uit de Hollandse keuken was er bruine bonen met spekjes en de befaamde gehaktbal. De tafel van Gada Koja was een trekpleister. Vanwege haar zelfgemaakte Irakese lekkernijen. Van Anje was er zelfgemaakte chocolade, en van Agnieska zelfgemaakt gebak en taart verkrijgbaar. Harma Bennema was er weer met haar zelfingemaakte jam, boerenjongens en advocaat.

IMG_0508.JPG

De Kerstman schonk glühwein in. En Jan Abbingh zijn bieren uit eigen brouwerij in Wildervank. Aan de verschillende etiketten op de flesjes ziet men meteen dat het om een bijzondere biertje gaat. Ook in het oog springend is de vrouwenafbeelding op het etiket van de Margaretha Hardenberg biertjes.

IMG_0393.JPG

Stichting VoorDoor heeft in Wildervank een sociale ontmoetingsplek. Op de kerstmarkt werden allerlei zelfgemaakte kerstgerelateerde creaties verkocht.


   
Fotoalbum: