Sport

Winkler Prins Indoorsoccer competitie
Verslag 6 december 2019



schomaker.jpg

“Luttje schiet met scherp”

Afgelopen vrijdag speelden de jongens en meiden uit de oudere jeugd weer hun wedstrijden. FC Faketaxi mocht de middag starten tegen FC Schwimpies. Eerstgenoemde team speelde op zich aardig, maar wist hun kansen niet om te zetten in doelpunten. Er werd een grote kans gemist door L. de Vries na een technisch hoogstandje van W. Bieze. Diezelfde L. de Vries werd daarna nog door de benen gespeeld door F. Huizing van FC Schwimpies. In alle opzichten was FC Schwimpies iets effectiever dan FC Faketaxi, wat dan ook resulteerde in een 0-3 overwinning voor FC Schwimpies. Bijna wist A. Dijk de eer te redden door een treffer te maken, maar hij raakte met een hard schot de onderkant van de lat…

De tweede wedstrijd was een doelpuntenfestijn. Annie FC 3.0 wist met 11-1 te winnen van FC Kaaskillers. Met maar liefst 5 doelpunten was B. Luttje wederom de grote man bij Annie FC 3.0. Het hoogtepunt van de wedstrijd was een geweldig doelpunt van B. Luttje, die eerst een “à la Fifa street” truc liet zien, waardoor hij zijn tegenstander op het verkeerde been zette, waarna hij vervolgens de bal via zowel de binnenkant van de linker- als rechterpaal tegen de touwen wist te jagen. Even daarna wist hij nog achter zijn standbeen te scoren na een lage voorzet van D. Pater. Met 7 doelpunten is hij tevens nu de topscoorder van de competitie. Voor FC Kaaskillers wist R. Gruben de eer te redden door hen van de nul af te schieten. Voor Annie FC 3.0 kon D. Pater ook drie doelpunten op zijn naam bijschrijven. Dit hadden er ook meer kunnen zijn, aangezien hij even daarvoor de bal hoog over het doel wist te schieten.

De laatste wedstrijd was misschien wel de meest spannende. Anniezuma Eleven speelde tegen FC Mint. M. Bustin van Anniezuma Eleven opende de score na een aantal minuten spelen. Hij kreeg de bal vrij voor de goal na een mooie actie, waarna hij de bal in het netje wist te leggen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en over en weer vielen gaten en werden er kansen gecreëerd. N. Maas schoot een vuurpijl af op keeper J. Bruins, maar deze wist de poging te keren. Bruins, die goed keepte, wist Anniezuma Eleven meerdere keren op de been te houden. Hij was echter kansloos bij de inzet van S. Uijen, die de bal hard in de kruising schoot, 1-1. Op een gegeven moment kwamen M. Bustin en E. De Vries met zijn tweeën op het doel af van FC Mint, maar E. De Vries liet de bal aan zich voorbij lopen. Niet veel later kreeg J. Kamphuis van Anniezuma Eleven een grote kans voor open doel, maar de bal was net even te scherp voor hem. Door een ongelukkige goal van FC Mint (Nijboer schoot tegen een speler aan, waardoor hij in het doel belandde) kwam FC Mint op voorsprong, maar moest de voorsprong snel inleveren doordat Anniezuma Eleven op 3-2 voorsprong kwam. Even leek het erop dat ze met de winst ervandoor gingen, maar het was W. Meints van FC Mint die met nog 30 seconden te spelen de aansluitingstreffer wist te maken. Al met al was de eindstand van 3-3 een terechte uitslag en voor het publiek was het zeker een mooie pot om naar te kijken.