Nieuws

Derde editie Dickens Festijn in Veendam gezellig druk



IMG_0055.jpg

Het nieuwe plein voor de Jumbo was net op tijd klaar voor de derde editie van het Dickens Festijn in Veendam. Voor de Wijkvereniging Sorghvliet was het vanwege de vertraging nog even spannend.

Maar op zaterdagmorgen kon men na maandenlange voorbereidingen om 7 uur met de opbouw beginnen. Om 12 uur herleefden met behulp van 50 vrijwilligers weer de personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens in en rondom Dukdalf en het Winkelcentrum Sorghvliet.

IMG_0004.jpg

Met 35 kramen zat de organisatie op hetzelfde aantal van vorig jaar. Er waren zoveel aanmeldingen dat men een stop heeft moeten inlassen.

De figuranten waren in prachtige kostuums gekleed. En dook zomaar David Copperfield of Scrooge op. Deftige echtparen flaneerden over het plein. Maar er waren ook andere personages als bedelaars, kwakzalvers, weeskinderen tot dronkaards. De paardentram paste er mooi bij. En had de kiepkerel weer allerlei koopwaar bij zich in de mand.

IMG_0039.jpg

Het Dickens Festijn is natuurlijk niet compleet zonder de Christmas Carols. Die werden vertolkt door het Christmas Carol Koor uit Westerbroek. Muziekvereniging Voorwaarts bracht met een dweilorkest ook gerelateerde muziekuitvoeringen. Een ware trekpleister voor kinderen was de levende kerststal met Jozef en Maria, een ezel, twee schapen en twee ganzen. 

Voor de kinderen werden gratis suikerspinnen uitgedeeld. En was er gratis chocolademelk. Oud Hollandse gerechten ging er als vanouds ook wel in. De hele middag door was het gezellig druk.

IMG_0021.jpg   

Gezien de ontwikkelingen rond Dukdalf is nog onbekend hoe de toekomst eruit gaat zien. De wijkvereniging wordt in het overleg betrokken.


Fotoalbum: