Verslag V&Z Veendam - week 49
Eerste overwinning voor JS-Viro

Eerste klasse
V&Z/Topbrands won de uit wedstrijd tegen Omlandia uit Ten Boer met 4-6. Vos maakt 0-1 en vrij snel werd het 1-1 en vlak voor rust scoorde Brust de 1-2. Direct na de rust scoorde Omlandia twee keer en stond het zomaar 3-2 en daarna ging het eindelijk lopen bij V&Z/Topbrands en Hager maakte er 3-4 van en Breeuwsma maakte de 3-5 en Omlandia kwam nog op 4-5 en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar daar dacht Vos anders over en scoorde vanaf eigen helft de 4-6 en dat was tevens de einduitslag. V&Z/Topbrands is nog steeds koploper in de eerste klasse.

In de interne bekercompetitie werden nog twee wedstrijden gespeeld en daar won MF Shipping met 6-2 van Struners United en SWO Veendam won met 8-1 van Slagerij K. Nieland en zijn nu de kwartfinales bekend.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse pakte JS-Viro de eerste overwinning en het slachtoffer was Smit Facility dat met 8-5 verloor. Voor JS-Viro scoorde Kleiweg er drie, maar de mooiste goal was van Wiechertjes die van grote afstand raak schoot en voor Smit Facility scoorde Huizinga er drie. Prins Elektro verloor ondanks de drie doelpunten van Sabic met 3-5 van Amigo Ranch. Beste Hypotheek – Autobedrijf Smid Meeden werd in de eerste klasse 4-5 en koploper DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi won met 10-1 van Clias/v.d. Laan Verzekeringen. Kasto en v.d. Veen scoorde er elk vier van de tien. Osman Gazi won met 4-3 van Voetzorg van Maanen.

Tweede klasse
In de tweede klasse won Statusbar met 6-3 van laagvlieger Claj Consultancy en Bijl scoorde er vier voor Statusbar en door deze zege loopt Statusbar drie punten in op koploper Sportplein dat verrassend met 3-4 verloor van By Kielman.

Derde klasse
In de derde klasse is Fc. Titanium de laatste weken helemaal van slag, want ook nu werd er weer verloren en deze keer ging Euro Mail met 2-7 er met de punten vandoor. Vonk maakte er drie van de zeven. Taxi Molijn – Essity werd 5-5 in een spannende wedstrijd en Schuil scoorde drie van de vijf voor Taxi Molijn.

Vierde klasse
Twee wedstrijden werden er gespeeld in de vierde klasse en daar verloor Avebe van Drenth Installatie Techniek met 1-3 en Grimmius maakte er twee van. Kamst 49 ers – De Kandelaar werd 2-8 en v.d. Veen scoorde daar vier keer voor de Kandelaar dat nu ook bovenaan staat, maar in deze klasse staan de eerste zes teams dichtbij elkaar en is daar nog van alles mogelijk.