Moeizame overwinning V&Z in Ten Boer

De zaalvoetballers van V&Z Veendam hebben een zeer moeizame overwinning behaald. In de Tiggelhal in Ten Boer was Omlandia de tegenstander. Het werd uiteindelijk 4-6 voor de ploeg uit Veendam.

Vanaf het eerste fluitsignaal liep het niet geweldig aan de kant van V&Z. Maar toch kwam het snel op voorsprong door een afstandspegel van Junior Vos. De ploeg kon hier niet lang van genieten want een minuut later stond de gelijkmaker alweer achter doelman Tom van Dijk. Na deze snelle tegenslag ging niet veel beter met het spel van V&Z. Veel ballen kwamen niet aan of werden te slap in gespeeld. Tot in de slotfase van de eerste helft was het Jordy Brust die de bal van achteruit van Tom van Dijk. En op wilskracht wist hij de 1-2 tegen de touwen. Maar opnieuw een minuut was het weer gelijk door slap verdedigen aan de kant V&Z. Dit was de ruststand.

In de beginfase van de 2e helft was het allemaal niet veel beter aan de kant van de Veendammers. En dit resulteerde vrij snel in een achterstand 3-2. Deze tussenstand bleef tot 10 minuten voor tijd. Want toen ging het pas lopen aan de kant van V&Z. En was het Jeffrey Breeuwsma die op aangeven van Harmen Hager de 3-3 tegen de touwen schoot. Hierna ging het snel en was het Harmen Hager die 2x het net wist te vinden en in eens stond er 3-5 op het bord. Door deze tussenstand moest Omlandia risico nemen en gingen ze met een meevoetballende keeper spelen dit resulteerde al gauw in de 4-5. Maar hier nam de ploeg geen genoegen mee en bleven druk uit oefenen op de verdediging van V&Z. Door een onderschepping van Junior Vos. Die vanaf eigen helft met buitenkant voet de beslissing op het bord wist te zetten 4-6.