Regio

Start nieuwe busdienstregeling Groningen Drenthe
op 15 december



03-12-2019_OV-bureau_bezoek_Willem-Alexander_LSfotografie.nl-007.jpg

Op zondag 15 december start de nieuwe busdienstregeling. In Groningen en Drenthe wijzigen op alle lijnen vertrektijden. Ook wijzigen busroutes, gaat een nieuwe Qlinerlijn rijden en vervalt de bediening van enkele haltes. De nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar op www.qbuzz.nl/gd.

Hieronder enkele belangrijke wijzigingen in de dienstregeling 2020.

Nieuwe busverbinding naar de Eemshaven
Bedrijven in de Eemshaven zijn vanaf 15 december ook bereikbaar met het openbaar vervoer. In de spits gaat snelbus 160 van de stad Groningen naar de Eemshaven rijden. Buslijn 41 Uithuizen – Appingedam rijdt ook via de Eemshaven.

Q-link-lijnen gaan vaker rijden
De Q-link-lijnen rond de stad Groningen gaan vaker rijden, zoals Q-link 3 Leek - Lewenborg en Q-link 4 Roden – Beijum. Q-link 5 krijgt tussen Groningen en Annen van 9 tot 10 uur extra ritten en rijdt voortaan op zondagmiddag twee keer per uur. Q-link 6 krijgt een nieuwe route in Delfzijl en gaat tussen Appingedam en Groningen tussen 9 en 10 uur vaker rijden.

Vaker en sneller met de Qliner en nieuwe Qliner 310 Veendam - Assen
De maximumsnelheid van alle Qlinerbussen wordt verhoogd naar 100 km per uur. Het dragen van een gordel in deze bussen wordt verplicht en er zijn alleen nog maar zitplaatsen. Om voldoende zitplaatsen beschikbaar te hebben, komen er vier nieuwe dubbeldekkers bij en worden extra ritten in de spits toegevoegd. De Qliners 300 Emmen - Groningen en 309 Assen - Groningen rijden voortaan alle werkdagen van 6 tot 19 uur minimaal 4 keer per uur.  

Op de verbinding Assen - Gieten - Veendam vervangt de nieuwe Qliner 310 de streeklijn 110. Qliner 310 gaat in de spits en in het weekend vaker rijden. Omdat deze lijn tussen Gieten en Veendam alleen in Bareveld stopt, zal lijn 74 van Emmen via Stadskanaal naar Veendam gaan rijden.

Meer informatie over alle wijzigingen
Naast deze wijzigingen zijn er nog veel andere wijzigingen in de dienstregeling per 15 december, zoals een wijziging van de lijnen in Zuidwest Drenthe en het toevoegen van de nachtbus Groningen - Assen en Groningen - Roden - Leek in de donderdagnacht.

Een overzicht met alle wijzigingen en de nieuwe vertrektijden zijn beschikbaar op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd.