Regio

Martini jongenskoor in Koepelkerk Sappemeer



In december brengt het Martini Jongenskoor Sneek in de adventsperiode “Festivals of Nine Lessons & Carols”! Op zondag 15 december treedt het koor om 15.00 uur op in de Koepelkerk in Sappemeer.

Onder leiding van de Veendammer dirigent Trevor Mooijman, met de organist Eeuwe Zijlstra uit Groningen en lectrix Valerie Mooijman (eveneens uit Veendam), staat de middag borg voor een bijzonder sfeervol en muzikaal optreden.

Het allereerste Festival of Nine Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden in Cambridge gezongen. Daarmee werd dit meteen een traditie en verspreidde het festival zich uit over heel Groot-Brittannië én daar buiten. Het werd voor het eerst door de BBC uitgezonden in 1928 en sindsdien elk jaar, ook gedurende de oorlogsjaren. Nog elk jaar zingt het beroemde Choir of King’s College in Cambridge de Carols op kerstavond. Deze dienst wordt live uitgezonden en over de hele wereld bekeken. Ook in Nederland wordt op veel plaatsen, voorafgaand aan Kerstmis dit festival gezongen. De keuze van de liederen varieert per festival en worden afgewisseld met korte in het Engels voorgedragen liturgische lezingen. Een grote variatie aan Carols wordt ook dit jaar ten gehore gebracht, maar traditiegetrouw beginnend met Once in Royal Davids city en eindigend het met O come, all ye faithful.

Als geen ander weet het Martini Jongenskoor Sneek de typische Engelse traditie voort te zetten! 
Laat u verrassen en kom op deze sfeervolle middag in de kerststemming.