Nieuws

Bezorgers SANDD en Postnl in de kou na fusie!Zij kan als verantwoordelijk bewindspersoon iets doen aan deze onnette werkwijze

Sinds een aantal jaren bezorgt Ingrid Scheepstra-Snijder de post voor Sandd in Veendam. In februari 2019 is Sandd overeengekomen dat ze willen fuseren met Postnl. In september jl. hebben ze hier groen licht voor gekregen van Mona Keijser, Staatssecretaris van Economische Zaken.

Een van de voorwaarden was dat alle postbezorgers van Sandd mee over gaan. En dat met alle bezorgers een gesprek wordt gepland. Een opluchting voor de bezorgers. Alleen zijn er in Nederland 3000 bezorgers die wel post bezorgen voor Sandd, maar dit wordt door een franchising gedaan. Voor Noord-Nederland verzorgt Postnned de bezorging voor Sandd. En deze medewerkers vallen niet onder de afspraken.

Afgelopen vrijdag hebben de bezorgers een mail ontvangen, dat ze met ingang van 1 februari 2020 geen werk meer hebben, want de levering van te bezorgen poststukken vanuit depot wordt gestaakt. Postnned heeft besloten om de bedrijfsactiviteiten per 1 februari stop te zetten. Naast de bezorgers zijn ook alle mensen op de kantoren en de distributiedepots van de franchisers hun baan kwijt.

Voor veel bezorgers betekent dit ook nog eens financiële problemen, want ze kunnen nergens op terugvallen. De bezorgers zijn namelijk niet in loondienst, waardoor ze ook geen recht op WW hebben.

Wederom een groot bedrijf die over de ruggen van medewerkers misbruik maakt van de mazen in de wet. Geen nette manier van doen tegen over het personeel.

Nu kun je het hierbij laten zitten, maar je kunt ook een bezwaarbrief schrijven aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, t.a.v. mevrouw Mona Keijser, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Zij kan als verantwoordelijke bewindspersoon iets doen aan deze onnette werkwijze.