Nieuws, Video, Sinterklaas

"Logeerhuis van Sinterklaas” wereld van fantasie
Grote sleutel logeerhuis aan Sint overhandigd



IMG_0167.JPG

Vrijdagmiddag heeft Sinterklaas uit handen van wethouder Ans Grimbergen de grote sleutel van het Veenkoloniaal Museum overhandigd gekregen. Het museum in het centrum van Veendam dient vrijdag en zaterdag als "het logeerhuis van Sinterklaas".

De Sint is met 50 pieten op uitnodiging van de winkeliersvereniging Veendam Centraal in hun tijdelijke hoofdkwartier getrokken. Waar ze alle ruimte hebben voor hun drukke voorbereidingen van het sinterklaasfeest. Museumdirecteur Hendrik Hachmer heeft de binnensleutels overhandigt. Twee kinderen mochten de deur gaan openen.

IMG_0187.JPG

Kinderen en hun ouders werden van harte welkom geheten om te komen kijken en om mee te doen aan diverse activiteiten als knutselen, tekenen en kleuren. Ook voor het meehelpen van cadeautjes inpakken in de inpakzaal en het mee oefenen van het gooien van pakjes door de schoorsteen.

IMG_0094.JPG

Sinterklaas nam zijn intrek in zijn werkruimte. Ondanks dat hij het heel erg druk heeft is er toch ruim de tijd voor kinderen voor het brengen van een bezoek. In het naastgelegen theater van Beresteyn is druk gerepeteerd voor de grote  verjaardagsshow. Waarvan alvast  een klein stukje gezien kan worden tijdens een complete wereld van fantasie en magie rondom Sinterklaas.

 IMG_0150.JPG

Na afloop van het bezoek aan het logeerhuis van de Sint geven de pieten nog een pepernotenspeurtocht aan de kinderen door het centrum. Het huis van Sinterklaas is een theaterbeleving voor kinderen tot 10 jaar (onder begeleiding van tenminste 1 volwassene) en is voor iedereen gratis toegankelijk.

IMG_0175.jpg

De organisatie van "het logeerhuis van Sinterklaas" is in handen van de Veendammer Sinterklaasorganisatie ZoSint. Op zaterdag 30 november is de openingstijd van 11:00 tot 17:00 uur.


 
Fotoalbum: