Regio

Start sloop Sjaloomschool in Meeden



Schermopname (151).png
 
Op maandag 2 december om 13.45 uur verricht wethouder Erik Drenth samen met de bestuurder van VCO Midden- en Oost Groningen, Jan de Boer, de officiële starthandeling van de sloop van de Sjaloomschool in Meeden. De sloop van de Sjaloomschool is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie.   
 
De bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) Meeden gaat in 2020 van start. Voordat er daadwerkelijk gebouwd kan gaan worden, moet er een aantal werkzaamheden gebeuren, waaronder de sloop van de Sjaloomschool. De gemeente Midden-Groningen heeft het bedrijf J.C. Krans Sloopwerken uit Stadskanaal de opdracht gegeven de Sjaloomschool te slopen.
Het streven is om dit jaar de bovenbouw te verwijderen en in januari 2020 de kelder en terreininrichting te verwijderen. Gedurende deze periode zal het terrein in de bouwhekken staan om te voorkomen dat onbevoegden het terrein op gaan.
 
De nieuwe MFA heeft een totale vloeroppervlak van 1708 m2 en er is ruimte voor een sportzaal, een ruimte waar men kan biljarten, knutselen en kaarten, vergaderzalen, een peuterspeelplaats en de Dorpsschool. De bewoners van Meeden zijn actief bij de plannen betrokken. Zo zijn de partijen gezamenlijk gekomen tot een breed gedragen ontwerp voor een MFA die een belangrijke impuls zal geven aan de leefbaarheid van het dorp.  
 
De bouw begint na de zomer van 2020 en wordt naar verwachting afgerond vóór het schooljaar 2021-2022.