Nieuws, Regio

#RedWednesday, ook in Oost-Groningen



Schermopname (150).png

Op vrijdag 22 november wordt in de pastorie van de HH. Martinus-Willibrorduskerk in Sappemeer een lezing gegeven over de moeilijke situatie van Christenen in het Midden-Oosten, door de heer Dennis Peters van Kerk in Nood.

Aansluitend op dit thema organiseert Kerk in Nood op woensdag 27 november #RedWednesday. Hiermee vragen zij in heel Nederland aandacht voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies.

De kerken van de H. Norbertusparochie Oost-Groningen geven gehoor aan deze oproep en doen mee. Op #RedWednesday, 27 november staan de katholieke kerken in Sappemeer, Winschoten (St. Vitus)  en Veendam (Maria ten Hemelopneming) in het rode licht.

Afgelopen jaar werden op #RedWednesday beroemde gebouwen als de Sacre Coeur in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona, de Cristo Redentor in Rio de Janeiro en de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch rood verlicht. Dit jaar zullen meer kerken in Nederland aanhaken om aandacht te vragen voor godsdienstvrijheid en de schaal waarop christenen worden vervolgd. Met #RedWednesday willen de initiatiefnemers:

Bewustwording creëren over vervolging van gelovigen
Oproepen tot respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen
Opkomen voor geloof en vrijheid

Omdat bijna 80% van de religieuze vervolging wereldwijd gericht is tegen christenen, wordt met name aan de Nederlandse Christenen een uiting van solidariteit gevraagd met hun vervolgde broers en zussen wereldwijd. RedWednesday presenteert de feiten over christelijke vervolging op een eerlijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities: centraal staat het bouwen van bruggen.