Nieuws, Video

Video Blueprint met Bianca DeLeon



Bianca DeLeon.jpg

Vrijdag 18 oktober jl. was Bianca DeLeon te gast bij presentator Thomas Kaldijk van het radioprogramma Blueprint voor een live optreden in de Jonckherenzaal in theater vanBeresteyn. Wij van ParkstadVeendam waren er bij en maakten onderstaande opname van dit optreden.

Over Bianca De Leon
Queen Of The Border Ballad’ is een soort van eretitel die verleend werd aan de uit Austin, Texas afkomstige zangeres, gitariste en songschrijfster Bianca De Leon. Zij was in de voorbije 40 jaar o.a. de muze en vertrouwelinge van Guy Clark en Townes Van Zandt en ze heeft tot op heden vier platen uitgebracht in Europa uitgebracht, naast één wereldwijd op de markt gebrachte plaat met “Love, Guns & Money” uit 2011.

Op haar meest recente album “Dangerous Endeavour” worden op de door Bianca De Leon zelf bespeelde akoestische gitaar na alle instrumenten zoals gitaren, bas, drums en keyboards bij de elf songs op de plaat ingespeeld door co-producer John Inmon. Hier en daar zijn er echter gastrollen weggelegd voor strijkers (Javier Chaparro, Richard Bowden en Fulvio Renzi), voor pianist David Webb bij de mooie song “Sad Corners Of Her Eyes” en voor zangeres Hilary Clair Adamson bij het rockabillynummer “That Vintage ’67 Cadillac”.

Dat Bianca De Leon haar inspiratie voor de liedjes haalt uit allerlei belevenissen aan de grens van Texas en Mexico is duidelijk bij het beluisteren van dit album en haar vorige platen. Ze heeft in haar leven aan beide kanten van dit momenteel zwaar gecontesteerde grensgebied gewoond en ze zal ongetwijfeld ook een eigen ongezouten mening hebben over het wel of niet plaatsen van de door president Trump geëiste muur tussen beide landen.

Programmering onder voorbehoud:

  • 1 december - Banty Holler
  • 8 december - Bennett Wilson Poole