Nieuws

Echtpaar Smalbil 70 jaar getrouwdIMG_0012.JPG

Tekst: Bert Woltjes.

Vandaag, dinsdag 19 november, is het echtpaar Klaas Smalbil (90) en Wimmie Smalbil-Koops (89) 70 jaar getrouwd. Wethouder Ans Grimbergen kwam het echtpaar namens de gemeente feliciteren. Ze had een mooi boeket bloemen bij zich en een brief van de Koning, die ook een bloemstuk had gestuurd.

IMG_0019.JPG

Wimmie Koops, een geboren Gasselter, ontmoette Klaas toen hij aan het werk was in Wildervank als timmerman bij aannemersbedrijf Wessel de Vries. Een aantal jaren later trouwde men in Gasselternijveen en verhuisde men naar Wildervank waar het echtpaar jaren lang heeft gewoond.

IMG_0005.JPG

Klaas heeft lange tijd als timmerman gewerkt en later nog als werkmeester bij Wedeka. In de tussentijd was hij ook nog in dienst bij de vrijwillige brandweer van Wildervank en was hij penningmeester bij vv Wildervank, ook was hij daar scheidsrechter en incasseerde hij de contributie.  Inmiddels is hij erelid van de vereniging. Verder is hij nog actief geweest voor Wildervank Vooruit. 

IMG_0023.JPG

Wimmie Smalbil heeft nog een poos gewerkt als hulp in de huishouding en kinderoppas bij notaris Everts in Wildervank. Verder heeft ze als kantinemedewerkster bij Tricotagefabriek Anton Schmidt in Wildervank gewerkt en de laatste jaren gaf ze demonstraties bij Tupperware. Verder was zingen haar grootste hobby en heeft ze lang gezongen in koren zoals Groot Groningen-Drenthe en Morgenrood. Vanwege de gezondheid woont ze al weer 2 jaar in de Veenkade Veendam en woont Klaas nog zelfstandig in Veendam. Hij is nog steeds brandweerman in hart en nieren en als de brandweer langs zijn huis komt belt hij zijn dochter om te vragen wat er aan de hand is. Hij praat nog regelmatig over zijn tijd bij de brandweer en wat hij daar vroeger zoal heeft meegemaakt. Alle twee kijken ze nog graag naar sport op tv en gaat Klaas nog regelmatig kaarten in de kantine van vv Wildervank en het Bijleveldcentrum in Wildervank.

IMG_0029.JPG

Het echtpaar kreeg 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Het feestje werd in huiselijke kring gevierd bij hun dochter, thuis aan de Woortmanslaan in Wildervank.  

IMG_0026.JPG