Nieuws

Silhouet Kappers in zonnetje gezet
door Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66)



IMG_0007.jpg

Tijdens de Dag van de Ondernemer op 15 november gaan bewindslieden, Tweede Kamerleden, Europarlementariërs en andere prominenten op werkbezoek bij een MKB- bedrijf. En zetten de gemeenten hun ondernemers op creatieve wijze in het zonnetje. Ondernemers worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen.

Afgelopen vrijdag heeft Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) in het kader van de ‘Dag van de Ondernemer’ een werkbezoek gebracht aan het ondernemersduo Richard en Jeannette Koops van Silhouet Kappers in Veendam.

Tijdens het bezoek waren ook aanwezig beleidsadviseur Vakmanschap en Beroepsonderwijs Duco Hoep van de ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie) en Paula van Ameijden, eventmanager van MKB-Nederland. De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB- Nederland.

“De Dag van de Ondernemer is een soort Valentijnsdag voor ondernemers”, zegt Jeannette. “Op die dag laat heel Nederland, met het MKB voorop, zien hoe trots en blij ze zijn op ondernemers. Omdat ondernemers eigenlijk de economische motor van de maatschappij zijn.”

“Heel veel ondernemers zijn ook maatschappelijk verantwoord bezig en zijn betrokken bij de naaste omgeving. Wij doen dat met het project ‘Steuntje in de rug’. Met het doel om bijzondere projecten met een maatschappelijke functie te steunen. We kijken ook waar we kunnen helpen.”

Medewerkers van Silhouet Kappers hebben actie gevoerd voor het Babybox programma voor tienermoeders van de hulporganisatie Mission Possible. Aan klanten werd de mogelijkheid geboden voor het geven van een gift waarmee de inhoud van de Babybox kan worden aangeschaft.

Silhouet Kappers is tevens een leerbedrijf waar MBO studenten voor het kappersvak worden opgeleid. Richard en Jeannette Koops proberen altijd uit te dragen dat MBO studenten een van de belangrijkste studenten zijn in Nederland.

IMG_0011.jpg

“Daar klopt ons hart voor. We leiden heel graag mensen op tot een goed en beter bestaan. En daar hebben wij het MKB gewoon voor nodig. Maar ook de politiek natuurlijk. En daarom is mevrouw Antje Diertens van D66 ook bij ons aanwezig. En Duco Hoep van onze brancheorganisatie ANKO.”

Als kapper-onderneemster is Jeanette Koops lid van de brancheorganisatie voor kappers. In 2018 heeft zij landelijke bekendheid verworven door haar bezoek aan premier Rutte op de Dag van de Ondernemer dat jaar. Het was voor haar een hele eer om voor te worden gedragen. Het MKB had de ANKO gevraagd om een kapper uit te nodigen voor het bezoek aan de premier. Jeannette heeft deze rol in het Torentje met verve vervuld.

Jeannette had de premier uitgelegd wat de nadelige bijeffecten zullen zijn van de verhoging van het lagere btwtarief van 6 naar 9 procent. Desondanks is per januari de btwverhoging van kracht geworden. Maar ze vertelde Rutte ook heel blij te zijn met de verlenging van de subsidie voor het praktijkleren. Ook voor de kappersbranche zijn vakmensen essentieel. Daarom is het behoud van BBL’ers, die het vak in de praktijk leren, van groot belang en verdient het blijvende ondersteuning.

Tweede Kamerlid Antje Diertens vindt deze derde vrijdag in november, waarop het MKB- ondernemerschap hoog in het vaandel wordt gezet, ontzettend belangrijk. Ze vindt dat MKB- bedrijven soms toch wat ondergewaardeerd worden. Het zijn de 1,5 miljoen ondernemers in Nederland die voor banen zorgen, voor leefbare wijken en dorpen en die het verenigingsleven sponsoren. Ze zijn eigenlijk de spil in de samenleving.

“Ik merk ook dat MKB’ers heel initiatiefrijk zijn. Ze zijn vaak actief betrokken bij sportverenigingen en bij de culturele sector. Ze doen altijd meer dan hun eigen bedrijf. Dat vind ik juist zo bijzonder van MKB’ers, en daarom heb ik ze ook al heel lang in mijn hart gesloten.”