Sport

Verslag Winkler Prins Indoorsoccer competitie
15 november 2019



Winkler Prins Indoorsoccer competitie 15 nov.jpg

Vrijdagmiddag werd er weer volop gespeeld in de Winkler Prins Indoorsoccer competitie. Dit keer was de kick off voor de categorie 14-16 jaar. In deze oudste zaalvoetbalcompetitie van Winkler Prins spelen veel leerlingen die al meerdere seizoenen in andere teams hebben meegespeeld. Dit keer telt deze competitie 6 teams, die allen redelijk aan elkaar gewaagd lijken te zijn.

De middag werd afgetrapt met FC Mint tegen FC Schwimpies. Beide teams bestaan uit spelers van zowel Veendam 1894 als vv Wildervank. Dit beloofde bij voorbaat al een mooie pot te worden, aangezien de spelers elkaar door en door kennen. In de praktijk waren er dan ook veel kansen voor beide teams, maar door goed optreden van beide keepers bleef de stand op 0-0 staan. Het was echter FC Mint die op een gegeven moment de score opende. Doelman F. Huizing was ver uit zijn doel, waardoor goaltjesdief D. de Jonge met een lange trap vanaf eigen helft de bal loepzuiver in het doel wist te mikken. Hierna had D. de Jonge nog meer mogelijkheden tot score, maar deze pogingen waren allen tevergeefs.

FC Schwimpies kwam op gelijke stand door een hard schot van J. Prins, die een prima partij speelde. Later in de wedstrijd wist hij nog een keer te scoren, waardoor de eindstand op 1-2 kwam in het voordeel van FC Schwimpies.

Ook in de tweede wedstrijd van de middag stonden er spelers tegenover elkaar die geen onbekenden van elkaar waren. Annie FC 3.0 speelde tegen Anniezuma Eleven (diverse jongens uit beide teams speelden in de vorige seizoenen nog bij elkaar in het team).

Annie FC 3.0 nam de voorsprong door twee goals van B. Luttje, die wel een neusje voor de goal heeft. Door een eigen doelpunt van Annie FC 3.0 kwam Anniezuma Eleven terug in de wedstrijd en dat rook uiteraard naar meer. De 2-2 werd zelfs nog gemaakt door J. van Zwol waarna de 2-3 en 3-3 volgden. Het zag er naar uit dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde en dat de punten zouden worden verdeeld. De praktijk liet echter iets anders zien. In de laatste seconden van de wedstrijd kwam Annie FC 3.0 op een 4-3 voorsprong na een erg ongelukkige eigen doelpunt van keeper J. Bruins. Dit was ook meteen de eindstand en Anniezuma Eleven baalde enorm. Drie punten dus voor het team van coach M. Scholten, die zijn team goed wist op te peppen voor de wedstrijd.

De laatste wedstrijd van de middag ging tussen FC Faketaxi en FC Kaaskillers. Beide teams hadden de beschikking over een meisje in het team. Zowel M. Koetse (FC Faketaxi) en J. Nieboer (FC Kaaskillers) deden zeker niet onder voor de jongens en waren duidelijk niet bang in de duels. FC Kaaskillers, een vriendenteam uit Muntendam, spelen al jaren samen en ervaren veel plezier aan de wedstrijden. Helaas voor FC Kaaskillers was het geluk niet aan hun zijde. FC Faketaxi voetbalde net even wat makkelijker en wist een voorsprong op te bouwen. Door twee goals van A. Dijk en L. de Vries liep FC Kaaskillers al snel achter de feiten aan. W. Bieze wist nog 5-0 te maken. Voor FC Kaaskillers wist S. Vernimmen de eer te redden door 5-1 aan te tekenen.

Wat de organisatie als positief heeft ervaren, is dat er zelfs dit seizoen bij de oudste competitie veel publiek aanwezig is. Ouders, opa’s en oma’s, vrienden etc. supporten de teams wat ten goede komt van de sfeer.

Volgende week vrijdag 22 november is er geen speelronde. Vrijdag 29 november zal er weer gespeeld worden in de categorie 11-14 jaar.