Nieuws

Wethouder helpt ondernemers op ‘Dag van de Ondernemer’IMG_0065.jpg
 
Op de Dag van de Ondernemer heeft afgelopen vrijdag wethouder Henk Jan Schmaal van Economische Zaken twee Veendammer ondernemers bezocht om een handje te helpen. De dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB Nederland om ondernemers te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen.

Als eerste was de wethouder aan de slag gegaan bij Gery Faber in haar nieuwe winkel ‘Check by Mijnnnn’ aan de Promenade. Bij het logistiek bedrijf Oldenburger|Fritom aan De Zwaaikom was hij in het nieuwe distributiemagazijn bijna 15 meter de hoogte ingegaan. Na het horen dat het winkelcentrum en het industrieterrein was uitgekozen had hij voor deze twee ondernemers gekozen vanwege hun investeringen dit jaar.

IMG_0051.jpg

Gery Jager is in augustus verhuisd naar het voormalige pand van de Free Record Shop aan de Promenade. In haar nieuwe winkel is nu alles nu op één plek, zowel de tiener- als de kinderkleding. Het werkt veel fijner. Ze is niet alleen heel enthousiast en positief met de onderneming bezig. Ook is ze heel betrokken bij de omgeving. In het organiseren van activiteiten probeert ze het hele centrum erbij te betrekken. In 2018 was ze met een aantal medewerkers druk bezig met het sjouwen van zandzakken voor een tijdelijke ijsbaan op het Museumplein.

Uit dit initiatief was het idee voortgekomen om een gedeelte van het vernieuwde Veenlustplein onder water te kunnen zetten voor een ijsbaan. Zonder zandzakken. “Wij zijn blij met mensen die creatieve ideeën hebben en positief meedenken”, zegt Henk Jan Schmaal. “En dan vind ik het heel leuk om even mee te helpen.”

IMG_0122.jpg

Oldenburger|Fritom heeft in september dit jaar haar nieuwe distributiecentrum geopend aan De Zwaaikom. De nieuwbouw heeft een vloeroppervlak van 5.000 vierkante meter en is 15 meter hoog. De opslag is met name voor voedingsproducten met ruimte voor 15.000 palletplekken. Het pand met het internationale duurzaamheidskeurmerk BREEAM is de duurzaamste van Nederland met een score van 97,27 procent.

IMG_0083.jpg

“Als Henk Jan geen hoogtevrees heeft, en ik heb gehoord van niet, gaat hij mee de hoogte in”, zegt Frans Andeweg, manager algemene zaken van Oldenburger|Fritom. Met een hoge zijlader heftruck werd met precieze nauwkeurigheid een volgepakt pallet omhoog gelift.  

Henk Jan Schmaal: “Het is een heel mooi bedrijf. En het leuke is dat een bedrijf in Veendam is. Ze zijn niet alleen goed in het geven van toegevoegde waarde aan producten. Het is een bedrijf die al heel lang bezig is met het werkplezier. Het ziekteverzuim is met 1,4 procent extreem laag. Er worden allerlei dingen gedaan om de medewerkers het naar hun zin te maken. Zodat ze plezier hebben in hun werk. Veel bedrijven vergeten wel eens dat de medewerkers  hun grootste kapitaal zijn.“

IMG_0073.jpg