Nieuws, Sinterklaas

Magisch Sinterklaasintocht Veendam



IMG_0427.jpg

Voor Sinterklaas was de intocht zaterdag in Veendam met een magisch tintje. De Sinterklaasintocht in Veendam wordt al jaren met groot plezier georganiseerd door de Stichting Sintcentrale. De meer dan 300 vrijwilligers van deze stichting zetten zich in om de Sinterklaastraditie in ere te houden. Het 20-jarig bestaan van de Stichting Sintcentrale was reden voor een feestje. Niet alleen voor Sinterklaas, maar juist ook voor alle bezoekers van de Sinterklaasintocht.

IMG_0718.jpg

Ieder jaar is op het Raadhuisplein een wervelende show te zien van de bekende vrienden Potloodpiet, Modepiet en Pietje Melodietje. Waarbij de zang- en danspieten een kwaliteitsuitvoering geven.

Dit jaar is extra groot uitgepakt met de komst van Hans en Steven Kazan. Voor een vol Raadhuisplein hebben vader en zoon Kazan tijdens de Sinterklaasshow gezorgd voor echte magie.

IMG_1370.jpg

Goochelen, toveren, hoge hoeden en toverstafjes vindt ook Sinterklaas leuk. Het berijden van zijn schimmel Amerigo over de daken heen is ook een knap staaltje van magie. Potloodpiet, Mode Piet en Pietje Melodietje hadden ook al veel met de toverstaf geoefend. Ze wilden graag samen met alle kinderen een verrassing toveren voor Sinterklaas. Uit de hoge hoed zijn vele dingen getoverd, welke hebben gezorgd voor vele daaraan gelinkt liedjes, zoals met chocola en verlanglijstjes.

De grote verrassing kwam echter niet, ze konden dus wel wat hulp gebruiken. Plan B van Meneer Mark trad in werking voor de enigste optie daarvoor. De meest magische familie van Nederland bellen voor de magische Sinterklaasshow van Hans en Steven Kazan!

IMG_0326.jpg

De goedheiligman was omstreeks 13 uur met de Pakjesboot 12 in de haven van de Blankensteinkade aangemeerd, vergezelt door meer dan 200 pieten. De Sint wachtte een warm welkom door burgemeester Swierstra, samen met kinderen rijendik langs de kades. Meneer Mark verzorgde ook dit jaar weer de presentatie.

Alvorens het betreden van het podium op het Raadhuisplein heeft de Sint in het centrum weer zijn rondrit gemaakt op zijn magische schimmel, onder leiding van een muziekkorps en met de diverse speciale voertuigen van de pieten.

IMG_4237.JPG

Bekende en nieuwe sinterklaasnummers omtrent toveren zijn door de pieten opgevoerd, maar ook de knallers van de afgelopen jaren om het 20 jarig bestaan extra feestelijk te maken. Er er was nog een spetterende afsluiting met het door de vrijwilligers eigen geschreven nummer Hey Sinterklaas!


Fotoalbum:
 
Fotoalbum: