Nieuws

Vier vrijwilligers Brandweer Veendam krijgen lintje1K4C0402.jpg

Vrijdagavond reikte burgemeester Sipke Swierstra vier Koninklijke onderscheidingen uit in de gemeente Veendam. De ontvangers van deze onderscheidingen zijn lid van de vrijwillige brandweer in Veendam. De Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt op de brandweerkazerne aan de Langeleegte in Veendam aan de heren Hollemans, Oldenburger, Lubben en Bos.

Steven Hollemans 1K4C0379.jpg

Stefan Hollemans
De heer Hollemans (49 jaar) is sinds 1 november 1999 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. De heer Hollemans is al 20 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht en Bevelvoerder gehaald. Ook heeft hij in 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Per 1 juni 2018 is hij bevorderd tot Bevelvoerder. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Hollemans medewerker ordermanagement warehouse bij HUSA Logistics.

Marcel Oldenburger 1K4C0367.jpg

Marcel Oldenburger
De heer Oldenburger (45 jaar) is sinds 1 november 1999 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. Hij is al 20 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse en Hoofd brandwacht . Ook heeft hij in 2011 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Oldenburger all round schilder bij Schildersbedrijf De Graaf B.V.

Richard Lubben 1K4C0399.jpg

Richard Lubben
De heer Lubben (54 jaar) is sinds 4 februari 1992 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman. Eerst bij de blusgroep Noordbroek, per 1 januari 2000 bij de blusgroep Zuidbroek en per 15 mei 2006 bij de blusgroep Veendam. Hij is al 27 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht, Onderbrandmeester, Brandmeester en Adjunct Hoofdbrandmeester gehaald. Ook heeft hij op 20 juli 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Op 31 januari 2014 is hij 1 van de 2 ploegchefs bij de blusploeg Veendam geworden. De heer Lubben is werkzaam als vakspecialist techniek en ondersteuning bij de Veiligheidsregio Groningen.

Harry Bos 1K4C0384.jpg

Harm Bos
De heer Bos (49 jaar) is sinds 1 november 1995 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. Hij is al 24 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht en Onderbrandmeester gehaald. Ook heeft hij in 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Bos servicespecialist kleine blusmiddelen bij Chubb Varel.