Nieuws

Afspraakbanenevenement bitterborrel
georganiseerd in Veendam



Opening afspraakbanenevenement bitterborrel door Annelies Kleve.jpeg

Op donderdag 14 november 2019 opende wethouder Annelies Kleve de bitterborrel in Cultuurcentrum van Beresteyn. Tijdens dit afspraakbanenevenement ontmoeten werkgevers met een sociale betrokkenheid, werkzoekenden uit het doelgroepregister om met elkaar in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor een passende baan.

Videopitch
Door middel van een videopitch stelden de 16 deelnemers zichzelf voor aan de aanwezige werkgevers uit de regio. De 11 aanwezige werkgevers pitchen of presenteerden hun bedrijf middels een video. Na de eerste kennismaking via video werd er tijdens de bitterborrel (met bitterballen en borrel) uitgebreider kennis gemaakt en genetwerkt. Wethouder Annelies Kleve: “De bitterborrel is een informele manier om werkgever en werkzoekende met elkaar in contact te brengen. Een mooie initiatief om te onderzoeken wat je voor elkaar kan betekenen bij het vinden van een passende baan”.

Werk in Zicht 
De bitterborrel in Veendam werd georganiseerd vanuit Werk in Zicht. Werk in Zicht is het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en SW-bedrijven in Groningen en Noord-Drenthe. Samen wordt gewerkt aan een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is. In de regio zijn al 3400 Afpraakbanen gemaakt!  

Meer informatie over Werk in Zicht: https://www.werkinzicht.nl/