Nieuws, Sinterklaas

Sinterklaasintocht Wildervank
Zaterdag 23 november 2019



IMG_7660.JPG

Op zaterdag 23 november vanaf 13:00 uur brengt Sinterklaas en zijn pieten op de pakjesboot ook een bezoek aan Wildervank. 

Met zijn pakjesboot, afgeladen vol strooigoed, komt de oude baas aangevaren uit de richting van Bareveld langs de Bareveldstraat, J. Kammingastraat, Raadhuisstraat en via de Poststraat naar de aanmeerplek aan de Postkade. Naast de Sint, de Hoofdpiet en diverse andere pieten op de pakjesboot vaart ook Muziekvereniging Voorwaarts uit Veendam mee.

IMG_7631.JPG

Over de openbare weg rijden ook pieten met diverse voertuigen mee. Omstreeks 13.30 uur zal de vloot (die ook een boot met gecertificeerde duikers bevat) aan de Postkade zijde aanmeren bij de brug Nijveenlaan.

Na voet te hebben gezet aan vaste wal wordt in de Nijveenlaan de stoet opgesteld. En stapt de Sint op zijn trouwe schimmel Amerigo voor het vervolg van de intocht.

De bonte stoet gaat door de Nijveenlaan, Cohenstraat, Nolenstraat, en via de Woortmanslaan naar het podium bij het winkelcentrum (Supercoop).

IMG_9060.JPG

Daar zal Sinterklaas welkom worden geheten door presentator Peter Prummel uit Veendam, en vervolgens worden toegesproken door voorzitter Grieto Visser van de Ondernemersvereniging Wildervank.

Er zal strooigoed worden uitgedeeld en kinderen kunnen tekeningen en kleurplaten overhandigen aan de Sint. Tussendoor worden op het podium door de Danspieten danspasjes uitgevoerd.

IMG_7766.JPG

Omstreeks 15.00 uur vertrekt de Sint met de kinderen, hun ouders en grootouders naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum voor het voortzetten van het kinderfeest. De Danspieten komen daarbij ook mee. In het Cultuurcentrum wordt dit jaar een spelmiddag georganiseerd. En is er voor de kinderen ruimschoots de tijd om in gesprek te gaan met de Sint.

Tijdens het feest worden de kinderen op frisdrank getrakteerd. En na afloop bij de uitgang wordt iets lekkers meegegeven naar huis. Het belooft als vanouds weer een prachtig kinderfeest te worden.


 
Fotoalbum: