Nieuws

Veilige Sint-Maarten in Zuidwending en Ommelanderwijk



Veilige Sint-Maarten.jpg

Let op: zingende kinderen!

Door werkzaamheden aan de provinciale weg N366 is er op dit moment extra verkeer in Zuidwending en Ommelanderwijk. Ook tijdens Sint-Maarten. Om de kinderen van de buurtgenootschappen een veilige én leuke Sint-Maarten te bezorgen, organiseerden de provincie Groningen, aannemer Gebroeders Van der Lee, Veilig Verkeer Nederland en Verkeerswijzer Groningen dit jaar een Sint-Maarten actie.

Op maandag 11 november was het weer zo ver. Dikke jas aan, warme sjaal om en met een prachtig verlichtte lampion naar buiten. Langs de deuren om liedjes te zingen, in ruil voor wat lekkers. Sint-Maarten, wie houdt er nou niet van? In Zuidwending en Ommelanderwijk werden de kinderen dit jaar op speciale wijze verrast met lampjes en veiligheidshesjes. En natuurlijk met iets leuks en lekkers. En voor de begeleidende ouders speciale 30-km-paraplu’s. Langs de weg hingen speciale spandoeken met de kreet ‘Let op: zingende kinderen!’

Veilige Sint-Maarten
De provincie Groningen, aannemer Gebroeders Van der Lee, Veilig Verkeer Nederland en Verkeerswijzer Groningen wilden graag dat alle kinderen veilig met hun lampion over straat konden. Ook als er door werkzaamheden meer verkeer rijdt dan normaal.

Tijdelijk meer verkeer in Zuidwending en Ommelanderwijk
Op dit moment wordt er gewerkt aan de verdubbeling van de provinciale weg N366 tussen Veendam en Pekela. Het verkeer vanuit Pekela naar Veendam en vanuit Stadskanaal naar Pekela wordt daarom tijdelijk omgeleid via Alteveer en Veendam. Ondanks de omleidingsroute kiest veel verkeer voor een kortere (sluip)route, waardoor er meer verkeer rijdt in Zuidwending en Ommelanderwijk.