Nieuws

Inloopbijeenkomst bestemmingsplan
Leer- en sportpark in voorbereiding



Gemeentehuis_IMG-20160622-WA0002.jpg

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied van het sportpark rond het stadion aan de Langeleegte, het voormalige voetbalveld van Veendam 1894 en het techniekgebouw van de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan.

Planinhoud
Het plan is bedoeld om de gebruiksfuncties op de stadionlocatie te verbreden met diverse sport- en spelvoorzieningen en om op het voormalige hoofdveld van Veendam 1894 nieuwbouw mogelijk te maken ten behoeve van de Scholengemeenschap Winkler Prins. Deze plannen zijn onderdeel van de realisatie van een Leer- en sportpark (LSP).

Plan inzien
Met ingang van 6 november a.s. ligt het voorontwerpbestemmingsplan “Leer- en Sportpark Veendam” gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 5 Veendam. Het voorontwerp is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. (De ID-code van het plan is NL.IMRO.0047.08BPLeerSport-0201).

Reageren op het voorontwerp bestemmingsplan
Wilt u reageren? U kunt tot 18 december 2019 een schriftelijke of mondelinge reactie geven. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 20.004, 9640 PA Veendam.

Zienswijzen kunnen ook online worden ingediend; ga hiervoor naar www.veendam.nl/zienswijze

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak voor overleg te maken. Een mondelinge zienswijze kunt u ook kenbaar maken op een inloopbijeenkomst.

Inloopbijeenkomst
Voor belangstellenden vindt een inloopbijeenkomst plaats op 26 november 2019 in het Techniekgebouw van de Winkler Prins (de “rode doos”), Raadsgildenlaan 11 Veendam. U bent hier tussen 19.00 en 21.00 uur welkom voor algemene informatie over het project, en met vragen aan de school of aan de gemeente. In juli vorig jaar is een eerste informatiebijeenkomst gehouden voor direct omwonenden. Zij kunnen op de inloopbijeenkomst bijgepraat worden over de stand van zaken.