Nieuws

Nieuwe kerk “De Deur” in Veendam geopendIMG_0016.JPG

Het afgelopen weekend heeft de Evangeliegemeente “De Deur” een nieuwe kerk in Veendam geopend. De aftrap vond plaats onder de noemer ’Een nieuw begin’. De oprichting van een nieuwe kerk was met ondersteuning van De Deur in Groningen aan de Ulgersmaweg die al ruim 30 jaar bestaat. Een eigen gebouw is ook het streven voor Veendam, maar tot het zover is worden de diensten in Dukdalf 2.0 gehouden.

IMG_0005.JPG

De oprichters van De Deur Veendam zijn Josua en Tirsa Sillé. Op zondagmorgen, in het bijzijn van hun twee kinderen, had Josua eerst een testdienst gehouden. Sillé (29) heeft met het preken in de kerk in Groningen wel al ervaring opgedaan. Een keer in het half jaar worden vanaf een conferentie in Zwolle, waar zo’n 2000 bezoekers komen, mensen uitgezonden om het evangelie te verkondigen.

Sillé: “We hebben 2 keer per jaar een Europese Bijbelconferentie. Er zijn ruim 60 Evangelische kerken in heel Nederland, en ruim 2000 wereldwijd. We dragen het evangelie naar buiten en zijn een groeiende gemeenschap die elk half jaar een conferentie geeft. De kerken ondersteunen elkaar ook, zoals bij concerten door heel het land.” 

Josua en Tirsa hebben er open voor gestaan om ook een kerk te beginnen. Vanwege werk als gymleraar was Veendam bij Josua al bekend. Hij vindt het een mooie plaats ervoor.

IMG_0038.jpg

De start van De Deur Veendam bestond uit verschillende activiteiten. Vrijdag heeft in de  Veenpoort een jongerenconcert met The Escape plaatsgevonden. Met onder de bezoekers jongeren uit Groningen. Er werd gezongen en gerapt. Zaterdag is in de grote zaal van Dukdalf de film ‘God’s not dead’ vertoond.

Zondagmiddag vond vanaf 15 uur in de grote zaal van Dukdalf met het thema ‘Een nieuw begin’ de officiële openingsdienst plaats. Onder de ruim 50 bezoekers hebben ook Veendammers deze dienst bijgewoond. Josua heeft de dienst zelf gehouden. Bijgestaan door gastprediker Peter Majoor van De Deur in Groningen. Bij de muzikale begeleiding was Josua als zanger en leider ook zelf betrokken. In Veendam was het zijn afscheidconcert.

De kerkdiensten van De Deur Veendam in Dukdalf 2.0 vinden iedere zondag tweemaal plaats, om 11 uur en om 18 uur.

Voor meer informatie:
www.dedeurveendam.nl

IMG_0018.JPG