112

Loods brand Meihuizenweg Wildervank20191109_Brand_Wildervank_01.jpg

De brand in een loods aan de Meihuizenweg in Wildervank is nog niet onder controle. De brandhaard is moeilijk te bereiken.

Er is een kraan onderweg om te zorgen dat de brandweer het vuur beter kan bestrijden.

20191109_Brand_Wildervank_00.jpg

Twitter Brandweer Groningen @BRWGroningen

14:04 uur
We zijn onderweg naar de Meihuizenweg in Wildervank waar een loods brandt. Er zou veel rook vrijkomen bij de brand. Blijf uit de rook! We hebben opgeschaald naar grote brand zodat we met meerdere voertuigen ter plaatse komen.

14:59 uur
Wildervank: doordat de brand niet uitslaand is hebben we eerst alle deuren dicht gehouden om de ontwikkeling van de brand tegen te gaan. Inmiddels zijn we binnen en hebben we de vuurhaard gevonden.

15:06 uur
Wildervank: we hebben openingen gemaakt in de loods en blussen de brand momenteel ook vanaf de buitenzijde. Met het grootwatertransport zorgen we voor de aanvoer van voldoende water.

15:41 uur
Wildervank: de brand, die tot dusver alleen in de loods woedt, is lastig te bereiken. Een kraan is onderweg om te zorgen dat we beter bij de vuurhaard kunnen komen. Woont u in de buurt en heeft u last van de rook?: sluit ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit

17:26 uur
Wildervank: de brand is onder controle. De schade aan de loods en inventaris is aanzienlijk. We zullen nog een tijd bezig zijn met nabluswerkzaamheden.@salvage is ter plaatse om met de eigenaar de schade op te nemen.