Nieuws

Kerstactie Westerschool voor Voedselbank Veendam
en Kledingbank Maxima



Evenals vorig jaar zet de Westerschool zich ook deze periode in voor de Voedselbank Veendam en Kledingbank Maxima. In de week van 16 tot en met donderdag 19 december staan er lege dozen in de gemeenschapsruimte en in de klas klaar om gevuld te worden met allerhande artikelen.

Net als vorig jaar is het ook mogelijk om kleding in te leveren voor Kledingbank Maxima. Alle kleding is welkom, dames, heren en kinderkleding in alle maten. Zowel zomer als winterkleding. Ook zwemkleding , schoenen en sportkleding is welkom. Kleding graag in tassen inleveren.

Deze actie is een mooie gelegenheid om de kledingkast op te ruimen en kleding wat te klein is of niet meer gebruikt wordt te doneren voor het goede doel.

Ook de inwoners van Wildervank in de omgeving die geen kinderen op de school hebben kunnen artikelen doneren voor de Kerstactie. Dit kan in de ochtend van 8.15 uur - 8.30 uur en van 15.00 uur - 15.15 uur. En tijdens de Kerstmarkt die op donderdagavond 19 december op het schoolplein plaats vindt.

Als school vinden we het belangrijk kinderen te laten inzien dat niet iedereen het altijd even gemakkelijk heeft, maar dat je door maatschappelijk betrokken te zijn wel een positieve bijdrage kan leveren aan verbetering hierin.

Voedselbank Veendam-Menterwolde heeft vooral behoefte aan: potten/blikken groente, appelmoes, blikken soep, pannenkoekenmix, aardappels, melk, yoki, slagroom, (kerst)koekjes, (kerst)chocolade, pakken/flessen drinken, chocolademelk, chips, koffiemelk, pinda’s, bon bons, borrelnootjes, stroop, hagelslag, pindakaas, jam, chocopasta, macaroni, leverpastei, knakworstjes, rijst, kroepoek, roosvicee, tomatenpuree, koffie, mayonaise, ketchup, vruchten in blik, rookworsten en thee. Daarnaast is er ook behoefte aan de volgende non-food artikelen: Douchegel, afwasmiddel, luiers, maandverband, shampoo, tandpasta, wc-papier en keukenrollen.