Nieuws

Bibliotheek Veendam organiseert VR-workshop voor leerkrachtenWoensdagavond 13 november organiseert Bibliotheek Veendam samen met Pestpectief een Virtual Reality workshop voor leerkrachten.

Hoe kun je als leerkracht pestgedrag herkennen? Hoe ga je om met pesten in je groep? Om pesten tegen te gaan is het belangrijk dat leerkrachten ervaring hebben met pestgedrag en hier adequaat op kunnen reageren. Op die manier kunnen kinderen met een veilig gevoel naar school.

Pestpectief zet Virtual Reality in om leerkrachten te trainen. Met een VR-bril plaats je jezelf in een virtuele klas waarin verschillende interactieve keuzes en scenario’s mogelijk zijn. Wat is de uitkomst van jouw keuze? Tijdens deze avond in Bibliotheek Veendam kun je kennismaken met Pestpectief en zelf binnenstappen in een virtueel klaslokaal.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De workshop biedt plek aan 20 leerkrachten en kost € 15,- per persoon. Aanmelden kan via veendam@biblionetgroningen.nl.

UPDATE:
Wegens te weinig aanmeldingen gaat de workshop Pestpectief op woensdag 13 november in Bibliotheek Veendam niet door. Deelnemers die zich al hadden aangemeld, zijn op de hoogte gesteld.