Nieuws

Verhalen van kinderen Luisterboek Biblionet Groningen
Verhalenwedstrijd voor groep 5 en 6 een primeur



IMG_0221.jpg

Ga je mee op reis? Deze Kinderboekenweek stond volledig in het teken van voertuigen. De gezamenlijke Groningse bibliotheken van Biblionet Groningen hebben in deze periode een Verhalenwedstrijd georganiseerd voor groep 5 en 6. Zo’n 1200 kinderen hebben een verhaal geschreven, maar uiteindelijk koos een jury daaruit 7 winnende verhalen. Van deze verhalen is een luisterboek gemaakt die vrijdag in Bibliotheek Veendam werd gepresenteerd.

IMG_0136.jpg

Voor de jury was het een zware taak om 615 verhalen te beoordelen. De meeste gekke, fantasierijke en spannende voertuigen waren voorbij gekomen. Voor het maken van de verhalen hadden de leerlingen een klein stukje tekst aangeleverd gekregen waar ze op verder mochten borduren.

In de bibliotheek van Veendam werd elk winnend verhaal gepresenteerd. De kinderen van het betreffende verhaal mochten daarbij even naar voren komen en werd een klein fragment online beluisterd vanaf SoundCloud.

IMG_0185.jpg

Bibliothecaris Jolanda Robben had het geheel gepresenteerd. Aan Imme van OBS de Borgh in Zuidhorn vroeg Jolanda of zij vaker verhalen schrijft. Imme antwoordde dit niet echt te doen, maar het wel heel leuk te vinden. En het nu vaker gaat doen.

Jolanda liet aan ParkstadVeendam weten dat zij ‘Het Snoepjesbos’ van Imme een heel goed verhaal vindt. “Misschien dat ze later als een echte schrijfster in de bibliotheek zal zijn. Want ze heeft een heel mooi verhaal gemaakt.”

IMG_0034.jpg

De verhalen zijn door Wil Vermeegen van Bibliotheek Veendam voor het luisterboek op SoundCloud ingesproken. Zonder toehorende kinderen was het voor haar een heel andere belevenis. Ze kreeg geen reacties en kon ook niet tegen kinderen praten. Maar het was een heel leuk project in een echte studio van vanBeresteyn. Met begeleidster Jolanda Robben als steun en toeverlaat.

Wil is een professionele voorlezer. Normaal vindt ze het vervelend om zichzelf terug te horen, nu vond ze het gewoon leuk om naar de verhalen te luisteren die ze zelf had voorgelezen. Vol lof: “Dat zegt ook iets over de kwaliteit van de verhalen.”

IMG_0078.jpg     

Het was de eerste provinciale verhalenwedstrijd voor basisscholen waar alle bibliotheken aan mee hebben gedaan. Het luisterboek met de 7 winnende verhalen maakt het heel bijzonder. In dat opzicht was het een primeur. De kinderen een mp3 speler gekregen om de verhalen te kunnen beluisteren.

IMG_0240.jpg

De winnaars zijn:

  • Luna van OBS de Tandem, Zuidbroek (winnaar regio Midden-Groningen)
  • Floris van CBS de Piramiden, Winsum (winnaar regio Hogeland)
  • Imme van OBS de Borgh, Zuidhorn (winnaar regio Westerkwartier)
  • Chayra en Dennis van OBS de Oleander, Stadskanaal (winnaar regio Stadskanaal/Westerwolde)
  • Ailsa van OBS Hiligo, Holwierde (winnaar regio Delfzijl/Appingedam/Loppersum)
  • Zyon van OBS de Noorderbreedte, Veendam (winnaar regio Veendam/Pekela)
  • Groep 5/6 van GBS de Leilinde, Winschoten (winnaar regio Oldambt)

Klik hier voor de zeven winnende verhalen op SoundCloud


 
Fotoalbum: