Nieuws

Fittest voor senioren zeer succesvolOp woensdag 9 oktober 2019 is er een groep van ongeveer 50 inwoners tussen de 65 en 80 jaar getest op hun fitheid. Deze fittest werd georganiseerd door het Team Sport van de gemeente Veendam en vond plaats in het Indoorcentrum. Hiervoor waren senioren uit een aantal wijken van Veendam middels een brief uitgenodigd.

Fittest
De deelnemers zijn getest op diverse onderdelen waaronder conditie, been- en armspierkracht, lenigheid, coördinatie en het reactievermogen. Voorafgaand aan het testcircuit werd de bloeddruk opgemeten door de wijkverpleegkundigen en werd er een vragenlijst ingevuld.

Vervolgaanbod
Aan het einde van het testcircuit kregen de deelnemers een gesprek met een adviseur.

In dit gesprek werden de testresultaten besproken en kregen zij het aanbod om deel te nemen aan een vervolgprogramma. Dit programma bestaat uit tien bijeenkomsten waarbij de deelnemers kennis maken met aansprekend en gevarieerd beweegaanbod. Uiteindelijk hebben 44 deelnemers aangegeven hiervan gebruik te willen maken. Een prachtig resultaat waar het Team Sport erg tevreden mee is.

Informatie
Wilt u meer weten over het beweegaanbod voor senioren of over beweegprojecten in de gemeente Veendam? Neem dan contact op met de sportconsulent senioren van de gemeente, Petra van den Bosch,
tel: 06 – 11 39 43 01 of mail per:  teamsport@dekompanjie.nl