Nieuws

25 jaar Commissie Huurzaken in de gemeente Veendam



IMG_1006.JPG
Ronald van de Leur, Riny van der Meer, Gerard van der Boor, Debora Vermaas, Ina Norder, Gezina Woltjes-Perdok, Janny Trip, Henk Biemolt.

Op 13 november 2019 viert de huurdersorganisatie Commissie Huurzaken haar 25 jarig bestaan. Tot 1994 waren er twee huurdersorganisaties in de gemeente Veendam: één in Wildervank en één in Veendam. De toenmalige directeur, de heer Jo Hoefsloot, van Bouwvereniging Veendam, vond dat niet handig en adviseerde om samen te gaan. In 1994 werd dat een feit en ontstond de Werkgroep Huurzaken, als onderdeel van het Bewoners Overleg Veendam. Een paar jaar later werd de naam gewijzigd in Commissie Huurzaken. De Bouwvereniging Veendam is later opgegaan in de Woningcorporatie Acantus.

In 2017 werden de vroegere “Roomsche woningen” aan de Molenstreek, gebouwd in 1921 door de toenmalige rooms-katholieke woningstichting Sint-Joseph, verbeterd en hebben hun markante uitstraling behouden. De afgelopen jaren zijn de flats in de Frieslandlaan opgeknapt en de Julianaflat werd verduurzaamd en een gedeelte herbouwd, de bewoners zijn er blij mee. De komende jaren komt er nieuwbouw in Bareveld, de woningen in de Havenbuurt zullen worden verduurzaamd, de woningen in de Wilkensstraat worden opgeknapt en in Veendam Noord gaat het Wijk Ontwikkel Plan Noord van start. De Commissie Huurzaken speelt, naast de huurders die er wonen, een rol in dit hele gebeuren.

Huurders van een Acantus-woning worden uitgenodigd om deel te nemen aan het 25 jarig Jubileum van de huurdersorganisatie Commissie Huurzaken op woensdag 13 november 2019 in Brouwhotel Parkzicht, Museumplein 3 te Veendam. Het Brouwhotel Parkzicht is rolstoeltoegankelijk, ingang Hotel-Zalen.

Om u een indruk te geven van ons jubileum: vanaf 16.30 uur is de zaal open, om 17.15 uur verwelkomen we de gasten en speechen Ans Grimbergen, wethouder sociaal domein, volkshuisvesting en wonen, en Anita Tijsma, bestuurder Acantus. Erwin de Vries, Groningse tekstschrijver/zanger, zorgt voor de muziek en zang. Op een scherm geven huurders hun mening over Wonen in Veendam en Wildervank. En vanaf 18.30 uur is er een stamppotbuffet. Sylvo Gaastra van de Woonbond heeft deze avond de leiding.

Wilt u als huurder ook een toegangskaartje? 
Bel dan maandagmiddag 4 november of dinsdagmiddag 5 november tussen 13.00 en 15.00 uur de Commissie Huurzaken 0598-615103 of 06-12531412 en de kaarten worden bij u bezorgd, maximaal 2 kaarten per adres. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar.