Nieuws

WP Informatiemarkt vervolgopleidingen
met 2400 bezoekers goed bezocht



IMG_0025.JPG

Een van de bekendste en best bezochte evenementen van scholengemeenschap Winkler Prins is de jaarlijkse Informatiemarkt Vervolgopleidingen. Ongeveer 2400 bezoekers, waarvan ouders met leerlingen en ook leerlingen alleen, hebben zich vrijdagavond tijdens de markt laten voorlichten over de diverse vervolgopleidingen.

IMG_0063.jpg

Universiteiten, hbo- en mbo-instellingen uit het hele land hebben met hun stands op de informatiemarkt gestaan. De meeste hadden meerdere stands en deelopleidingen. Met daarnaast stands van o.a. defensie en internationale uitwisseling- en au pair-organisaties. De informatiemarkt is vooral bedoeld voor middelbare schoolleerlingen die voor de keuze staan van hun vervolgstudie, profiel of beroepskeuze. Maar is ook voor jongere leerlingen die zich alvast wilden oriënteren. Ook leerlingen van andere scholen hebben de informatiemarkt bezocht.

IMG_0097.jpg

De informatiemarkt was georganiseerd door de decanen Peter Wageman (vwo), Gert Jan de Graaf (vmbo), Gijzo Voslamber (vmbo), Nomde Nomden (havo) en vwo decaan Judith Magnus (voor de mavo). Zij hadden de 35 aanwezige instellingen verdeeld op de begane grond en drie verdiepingen. De Hanze Hogeschool  en de Rijksuniversiteit hadden een complete verdieping met meerdere studies en afdelingen. Het Drenthe College had zich op het grote podium van de kantine gevestigd.

Nieuw dit jaar was de samenwerking met Ubbo Emmius. Twee decanen van deze school hebben met het organiseren geholpen. En uiteraard was de school ook zelf met stands vertegenwoordigd.      

Behalve voorlichters en studenten van de diverse instellingen hebben ook oud-leerlingen van de Winkler Prins over hun studie en vervolgstudie verteld. En stonden ze klaar om vragen van leerlingen te beantwoorden. Het was nieuw dit jaar.

IMG_0121.jpg

Oud-leerling Arnold Heikens (29) wilde de leerlingen van nu laten zien dat er ook vanuit een basiskader best veel kan worden bereikt. “Als je maar gemotiveerd bent en ook laat merken dat je er voor wilt gaan hoef je echt niet altijd op de hoogste plek te zitten”, weet Arnold als geen ander. Vanuit de basiskader heeft hij mooie stappen gezet naar een mooi beroep.

Met zijn studie Mechatronica heeft hij bij het Alfa-College in Groningen zijn mbo-diploma  gehaald. Een stageplek had hij bij Ziegler Brandweertechniek in Winschoten en bij ABS Hydraulics (hydraulische aandrijfsystemen) in Veendam. Inmiddels werkt hij al 10 jaar bij Control Seal in Appingedam.

Van dit bedrijf liet hij 3D geprinte miniatuur modellen zien van gas en olieafsluiters die in de olie- en gasproductie over de hele wereld worden gebruikt. De modellen voelen aan als metaal, maar zijn van kunststof dat harder is dan metaal.

IMG_0151.jpg