Sport

Verslag V&Z Veendam - week 41V&Z_Veendam.png

V&Z/Topbrands won de topper tegen Exstudiantes met 7-3 en is nu koploper in de eerste klasse en staat nu drie punten los van de tweede. Het was een spannende wedstrijd waar beide teams voor de winst gingen. V&Z kwam met 1-0 voor, maar de tegenstander scoorde daarna twee keer en toch wer de ruststand 3-2 voor V&Z/Topbrands dat na de rust een tandje erbij deed en zo de wedstrijd wist te winnen met 7-3. Breeuwsma scoorde er drie en Uuldriks en Hagen elk twee.

In de Interne competitie is SWO Veendam nog zonder punten verlies na twee wedstrijden. Draaijer Schilders won met 4-3 nipt van Prins Elektro en daar vielen een paar hele mooie doelpunten en die van R. Venhuizen van Prins Elektro was een wereldgoal, want hij nam de bal in een keer op de slof en schoot deze in de kruising vanaf ongeveer tien meter. Voor Draaijer Schilders scoorden Aukes en Eiten er elk twee en E. Schoenmaker deed dit voor Prins Elektro. JS-Viro pakte het eerste puntje tegen MF Shipping. Het werd 2-2 en Kleiweg scoorde twee keer voor Viro. Smit Facility – Amigo Ranch werd 4-6 en voor Smit scoorde Huizinga er twee van de vier en voor Amigo Ranch deden dat Rusambo en Kohodadad.

Eerste klasse
In de eerste klasse doet DWS/Drukkerij v.d. Kooi het goed, want ook de tweede wedstrijd werd gewonnen. Deze keer moest Voetzorg Van Maanen het onderspit delven door met 2-6 te verliezen. T. Kasto scoorde er drie van de zes. Struners United won in een aantrekkelijke wedstrijd met 13-9 van Autobedrijf Smid Meeden en is ook zonder punten verlies. De doelpunten van Struners United werden gescoord door Schoobaar die er vijf maakte en Anakotta en Olubadewa elk vier en voor Autobedrijf Smid scoorde R. Nagel er drie van de negen. Ook Osman Gazi is na twee wedstrijden nog zonder punten verlies door de tweede wedstrijd te winnen van Adam & Partners met 5-4 en S. Ylmaz scoorde er drie van de vijf.

Tweede klasse
Veen Auto’s – Veendam Fanatics werd in de tweede klasse 4-3 en scoorden P. Mans en van der Velde elk twee keer. Fc. Sensa verloor met 2-4 van Slagerij K. Nieland en Van Weerden en Dijk scoorden daar elk twee keer.

Vierde klasse
In de vierde klasse werd Faber & Faber – Kamst 49 ers 5-7 en scoorde van Calker drie voor Faber & Faber en J. Haandrikman deed dit vijf maal voor Kamst 49 ers. Drenth Installatie Techniek won met 1-2 van Kleine Panda dat tot nu toe erg tegenvalt. V&Z Team verloor met 23-2 van Fc. Koopjesdrogist dat in Valeton een hele goede speler heeft die dit team de juiste weg wijst en tevens zelf ook veel scoort. In deze wedstrijd scoorde Valeton er negen en Klaver deed dit vier keer.

Op 3 april volgend jaar organiseert V&Z samen met de KNVB de district bekerfinale.