V&Z/Topbrands wint topper van Exstudiantes

Vrijdagavond stond in de Sorghvliethal een topper op het programma. De nummer 1 V&Z/Topbrands tegen nummer 2 Exstudiantes. Na het eerste fluitsignaal was het tempo aardig hoog en kregen beide ploegen al de eerste kansen. Maar het was V&Z/Topbrands dat als eerste het net wist te vinden. Na 3 minuten schoot Jeffrey Breeuwsma op aangeven van Harmen Hager de 1-0 tegen de touwen. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten want in de 8e en 10e minuut wisten de gasten te scoren. En stond er ineens een 1-2 tussenstand op het bord. Het bleef hierna een leuke wedstrijd want beide ploegen speelden op de winst. En doordat beide keepers hun werk deden bleef deze stand lang op het scorebord. Tot 5 minuten voor het rustsignaal  V&Z/Topbrands een vrije trap bijna op de cirkel kreeg. Achter de bal ging Joop Uuldriks staan. Deze bediende de vrijstaande Harmen Hager die de bal snoeihard tegen de achterste stang van de goal schoot 2-2. Vlak voor rust kwam V&Z/Topbrands weer op voorsprong door Joop Uuldriks die de ruststand van 3-2 liet aantekenen.

In de 2e helft begon de thuisploeg voortvarend want binnen 3 minuten liep de ploeg uit naar een ruimere voorsprong. Jeffrey Breeuwsma schoot op aangeven van Joop Uuldriks de 4-2 op het bord. Hierna ging het hard en stond er 5 minuten later al 6-2 op het scorebord door doelpunten van Joop Uuldriks en wederom Harmen Hager. Beide doelpunten werden voorbereid door Junior Vos. 4 minuten voor tijd was het Jeffrey Breeuwsma die met zijn hattrick de 7-2 tegen de touwen schoot en de wedstrijd helemaal in het slot gooide. Toch deden de gasten nog iets terug in de laatste minuut. Doordat de scheidsrechter niet fluit voor een strafschop door een overtreding op Jordy Brust werd er in de tegenaanval 7-3. Dit was tevens de eindstand van een boeiende topper. Door dit resultaat staat V&Z/Topbrands 3 punten los op Exstudiantes