Nieuws

Dagje uit met gevarieerd programma
Nationale Ouderendag in vanBeresteynIMG_1013.JPG

Woensdag hebben niet alleen de ouderen genoten tijdens de Nationale Ouderendag in vanBeresteyn, maar ook het bestuur van de Stichting Senioren Platform Veendam die deze gezellige dag had georganiseerd.

Voorzitter Jan Tap en bestuursleden Jannie Blaauw, Gerrit Kempers, Gerard Tiemen, Hilda van IJselmuide, Corry Truin, Johan Drent en Roelie van Dijk hadden voor de senioren een gevarieerd programma. Met de hele dag door optredens van artiesten de foyer. In de theaterzaal was een scala aan stands te bezoeken met allerlei informatie gericht op de ouder wordende mens. Daarbij was er ook zelfgemaakte kunstnijverheid te vinden. Aan kraampjes met lekkernijen van vroeger als spekkedikken en kniepertjes was ook gedacht.

IMG_0983.JPG

De ouderendag werd door voorzitter Jan Tap geopend. Pieta Loots, tot voor kort ouderenwerker bij Stichting Compaen, heeft als gastvrouw en ladyspeaker alles in goede banen geleid. Wie Pieta kent weet dat dit bij haar in goede handen is. Ans Grimbergen (wethouder van o.a. de portefeuille WMO en Welzijn) was voor de opening verhinderd, maar heeft nog even de middaglunch meegenoten.

IMG_0868.JPG

De ouderendag voor Veendam en omstreken was voor de derde keer gehouden, met de eerste keer nog als OZO. Dit jaar voor eerst het in het veel ruimere vanBeresteyn heeft z’n vruchten afgeworpen.  De eerste editie was nog met 150 bezoekers, tijdens de tweede editie met 160, dit jaar in vanBeresteyn hebben 220 mensen de derde editie bezocht. De ruime parkeergelegenheid was hierbij ook een groot pluspunt.

IMG_0949.JPG

Tijdens dit heerlijk ontspannen dagje uit traden diverse artiesten op. Zoals Peter Geurts met heerlijke meezingers, het Shantykoor de Scheepsjoagers uit Muntendam trad op, de Zingende Broeder met liedjes uit vroegere tijden (van o.a. Willy Alberti, Wim Sonneveld) en Wim en Miranda uit Onstwedde met allerlei bekende liedjes.

IMG_0912.JPG

De 17 stands in de theaterzaal waren van: WMO Gemeente Veendam, de Bibliotheek (met groot letterboeken en luisterboeken), Logopedie Meander, CC VOVO (Culturele Vereniging voor Ouderen in Veendam en Omstreken) de senioren ouderenbonden PCOB en de KBO, A.G. Wildervanck, Monuta, Web in de Wijk Veendam, Ouderenwerk Compaen, WeHelpen, Zorggroep Meander, Zorggroep Groningen, Meijer de Fietsspecialist, Hans Anders, PCOB (christelijke ouderenorganisatie).

Daarbij ook de stands van Annamaria Sterenborg met zelfgemaakte kaartjes, Martha Groen en Els jager met diverse mooie zelfgemaakte werkjes, en Petra en Stephanie met de overheerlijke spekkedikken en kniepertjes.

IMG_1007.JPG

Bij het organiseren was het bestuur door vier vrijwilligers bijgestaan. Hennie Kuperus, Rika de Jong en door de twee kleindochters Lisa en Rianda Truin van bestuurslid Corry Truin. “Jongen mensen erbij betrekken is heel leuk”, aldus Corry.  

Bij Grand Café vanBeresteyn lag de zorg voor de inwendige mens met de hapjes en de drankjes en de middaglunch. Inmiddels is al bekend dat de volgend Ouderendag ook in vanBeresteyn wordt gehouden.


 
Fotoalbum: