Nieuws

Veel werk op heerlijke gerechten
van Stichting Mo(o)i voor Nationaal IntegratiedinerIMG_0783.JPG

Dinsdag hebben 20 leden van Mo(o)i in Veendam vanaf half tien tot ongeveer 16.00 uur in de keuken gestaan. Kok Rashed Afsharzada had de algemene leiding van het bereiden van het viergangen menu voor het Nationaal Integratiediner in de kantine van de Noorderpoort.  De Noorderpoort is de domicilie en uitvalsbasis van de internationale club. Het mogen gebruiken van de mooie leskeuken met de kantine heel dichtbij is ideaal. Waar ze ook heel blij mee zijn.

IMG_0778.jpg

Franky Moeljoredjo, secretaris van de club, stuurde het serveren aan de tafels aan. Het eten is geserveerd door mensen in prachtige traditionele kleding. Voor het Nationaal Integratiediner hadden zich zestig personen aangemeld. De wethouders Ans Grimbergen en Annelies Kleve waren ook aangeschoven. Van de raadsleden was Bert Kraan aanwezig. Burgemeester Sipke Swierstra was deze middag verhinderd.

IMG_0818.JPG

Het viergangen menu was met Javaanse Saotosoep vooraf. Vervolgens een tussengerecht met 3 kleine gerechtjes uit Afghanistan, Indonesië en Kosovo. Het hoofdgerecht bestond uit vier gerechten uit Irak, Soedan, en Indonesië. Als nagerecht werd rozenwaterpudding uit Afghanistan geserveerd, triçele taart uit Turkije en klepon, zoete kleefrijstbolletjes met kokos uit Indonesië.

IMG_0801.JPG

Op veel locaties in Nederland wordt zo’n diner georganiseerd. Tijdens het Integratiediner geniet men van elkaars eigengemaakte gerechten om elkaar beter te leren kennen.


 
Fotoalbum: