Nieuws

Record aantal bezoekers tijdens
6e editie Oktoberfest VeendamMulderFotografie-0331.jpg
Foto's: MulderFotografie

Zaterdagavond stond de Sorghvliethal in het teken van het jaarlijkse Oktoberfest! Duitse schlagers, pullen bier, Duitse lekkernijen en diverse optredens waren de ingrediënten voor een fantastische feestavond. De organisatie had op voorhand rekening gehouden met een groot aantal bezoekers. In de voorverkoop waren er namelijk al méér dan 1400 tickets over de toonbank gegaan. Ook de laatste 100 beschikbare kaarten waren op de avond zelf binnen een mum van tijd uitverkocht aan de kassa! Klokslag 20:15 uur werd zaterdag het startsein gegeven, waarna de sfeervol ingerichte zaal al vrij vroeg vol stroomde met in lederhosen en dirndl geklede bezoekers.

MulderFotografie-0611.jpg

Muzikale variatie op het podium
Tijdens de avond kon men zowel staand als zittend aan één van de vele biertafels genieten van diverse optredens. Vanaf éénzame hoogte trapte Peter Mans de avond af. Vanuit een hoogwerker draaide hij de beste Duitse classics en hedendaagse hits. Tussen de optredens door ging Peter diverse malen de lucht in om tevens de presentatie te verzorgen.

Tijdens de sets van Die Lustigen Moeflons kwam een breed repertoire aan bod. De drums, accordeons, gitaren, zang en entertainment werden ondersteund door een fantastische lichtshow en special effects.

MulderFotografie-0807.jpg

Tijdens het optreden van Die Tolle Leute stal een CO2 ijsbeer de show. Vanaf de catwalk voor aan het podium werden de mensen bedolven onder bergen confetti, CO2 en andere gekkigheden. Later op de avond betrad meermaals uitgeroepen tot “Nederlands beste feestact” het podium om daar vervolgens nog een schepje bovenop te doen. Het Feestteam keerde hiermee na enkele jaren terug in de Sorghvliethal. Ook voor Orlando “Zwarte Jannes” was het de tweede keer dat hij de bühne in Veendam mocht betreden.

MulderFotografie-0879.jpg

Bis nächstes Jahr!?
De organisatie van het Oktoberfest kijkt terug op een zeer geslaagde editie! Naast de vele belangstelling is de avond zelf ook goed verlopen. We hebben op de avond zelf veel positieve reactie ontvangen van de aanwezige bezoekers. Echter blijven we ook zelf kritisch en kijken we ieder jaar welke punten bijgeschaafd zouden kunnen worden. We zullen komende periode dan ook gaan kijken welke Duitse bands en feestacts we naar Veendam zullen halen voor alweer de 7e editie van het Oktoberfest in de Sorghvliethal. Traditiegetrouw zal dit de eerste zaterdag van de maand oktober zijn, de agenda verklapt ons dat dit op zaterdag 3 oktober 2020 is. Zet ’m alvast in de agenda!