Sport

Volleyballers Jeugd Oranje naar Veendam
VOLLEYBAL - Op 2 en 3 juni is het nationale jongensteam van Jeugd-Oranje te gast bij volleybalvereniging Flash uit Veendam. Jeugd-Oranje is de voorloper van Jong-Oranje. De jongens van Jeugd-Oranje spelen op hoog niveau in binnen en buitenland. De spelers zijn 16 en 17 jaar en zijn geselecteerd uit de bestaande volleybalscholen in Nederland. Tijdens de voorronde voor het Europese Kampioenschap in Ankara (Turkije), hebben ze zich geplaatst voor het Europees kampioenschap. Op dit Europees kampioenschap in Oostenrijk werd een welverdiende 6e plaats bereikt. De thuisbasis van de groep is op het KNVB complex in Zeist.

In het team van Jeugd-Oranje speelt Veendammer Frank Lubberts. Frank heeft zijn volleybalopleiding genoten bij Flash en heeft het afgelopen seizoen deel uitgemaakt van het eerste herenteam van de Veendammer vereniging. Frank komt het komende seizoen uit voor het Groninger Lycurgus. Frank werd tijdens het meerdaagse jeugdtoernooi in Doezum nog verkozen tot talent van het toernooi.

De jongens van Jeugd-Oranje komen naar Veendam voor een trainingsweekend.
Dit trainingsweekend wordt benut om intensief te trainen en om enkele wedstrijden te spelen. Dit als voorbereiding op een toernooi eind juni in Rome.

In samenwerking met de gemeente Veendam en de hoofdsponsoren Nedmag en Kisuma, is het Flash gelukt om voor Jeugd-Oranje naast de intensieve trainingen een aantrekkelijk programma samen te stellen. Op 2 juni speelt Jeugd-Oranje om 19.00 uur in de Parkstadhal tegen Olhaco H1 uit Hoogeveen.
Zondagmorgen 3 juni van 10:00 tot 12:00 uur is gereserveerd voor de jeugd van Flash. Zij mogen meetrainen met het nationale team onder begeleiding van de bondscoach Peter van de Berg. De jeugd van Flash krijgt een zeer aantrekkelijke training voorgeschoteld.

Zondagmiddag is er een trainersclinic onder leiding van bondscoach Peter van de Berg.. Hiervoor zijn de jeugdtrainers van alle verenigingen in de regio uitgenodigd. Aansluitend aan de trainersclinic zal om 16.00 uur nog een wedstrijd worden gespeeld. Flash Heren 1 mag dan zijn krachten meten met het nationale team.

Flash Veendam is blij dat zij het nationale team kan ondersteunen met dit trainingsweekend en hoopt op een goed resultaat van het nationale team tijdens het toernooi in Rome. Voor de Flashjeugd is dit een mooie afsluiting van het seizoen. Want wie wil nou niet met het nationale tam meetrainen? Het toernooi is verder de afsluiting van een goed jaar voor Flash, waarin zij twee keer een toernooi om het jeugdkampioenschap van Nederland heeft mogen organiseren en waarin vooral de jeugd een achttal kampioenschappen heeft behaald.

Flash beschouwt dit evenement tevens als opmaat voor het seizoen 2007-2008, waarin Flash haar 45-jarig bestaan wil vieren met bijvoorbeeld de organisatie van de eindronde van het nationale jeugdkampioenschap. Dit is al jaren een wens die in Veendam (zowel bij Flash als bij de sponsoren en de gemeente Veendam) leeft. De hoop is dat de Nederlandse Volleybalbond deze wens zal willen honoreren.