Video

Video Blueprint met Rudy LentzeSchermopname (82).jpg

Vrijdag 20 september had presentator Thomas Kaldijk van het radioprogramma Blueprint Rudy Lentze te gast voor een live optreden in de Jonckherenzaal in theater vanBeresteyn. Wij van ParkstadVeendam waren er bij en maakten onderstaande opnames van dit optreden.

Wie is Rudy Lentze?
Rudy Lentze (1954, Bandoeng, Indonesië) groeit op in Enschede. Zoals bij veel Indische families het geval, is het leren bespelen van een muziekinstrument gebruikelijk en hij leert als kind gitaar spelen van zijn vader. Rudy komt naar Groningen om Duits en Nederlands te gaan studeren, maar koopt van zijn eerste studiebeurs een elektrische gitaar, zegt de studie vaarwel en wordt full-time muzikant. Rudy Lentze maakt deel uit van gerenommeerde lokale bands als Plant en daarna AA & The Doctors, waarmee hij ook platen maakt. Sinds 1988 maakt hij platen onder eigen naam en treedt hij op in de regio met eigen trio’s - veelal onder de naam Rudy’s Corner - en landelijk een tijdje in The Managers met bassist Freddy Cavalli en drummer Cees Meerman uit Wild Romance (Herman Brood). In 2014 leverde hij het beste voorprogramma in Vera Groningen volgens een enquête onder het publiek en de bekende Engelse bluesartiest Ian Siegal, coverde een nummer van Rudy op zijn recente cd “One Night In Amsterdam”. In 2015 was Rudy voor het eerst te gast in Blueprint en maakte destijds veel indruk.

Schermopname (83).jpg

Verwacht:
Tijdens deze Blueprint was er ook een optreden van Ralph de Jongh en band. De verwachting is dat beelden van dit optreden op zondag 13 of 20 oktober terug zijn te vinden op deze site.